Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ


Διαδηλωτές εξοργισμένοι από ταινία που προσβάλει το Ισλάμ επιτέθηκαν εναντίον της γερμανικής και της βρετανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, καθώς οι αντιδράσεις για την ταινία εξαπλώνονται στο μουσουλμανικό κόσμο.


Εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. Σύμφωνα με τo ΒΒC, διαδηλωτές έχουν εισβάλει και στη βρετανική πρεσβεία στην πόλη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αποτρέψει περίπου 5.000 διαδηλωτές από το να εισβάλουν στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία, που στεγάζονται σε διπλανά κτήρια στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Στην Τρίπολη στο βόρειο Λίβανο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές. Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε ένα εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας Kentucky Fried Chicken, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κάποιοι στο πλήθος φώναζαν «Δεν θέλουμε τον Πάπα» και «Όχι άλλες προσβολές (εναντίον του Ισλάμ)», την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στο μουσουλμανικό κόσμο λόγω αντιισλαμικής ταινίας.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο σήμερα.

Διαδηλώσεις για την αντιισλαμική ταινία πραγματοποιήθηκαν και στην Υεμένη, το Ιράκ, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Κασμίρ, το Κατάρ, το Αφγανιστάν και τα Παλαστινιακά Εδάφη.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονταν σήμερα οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές σε μουσουλμανικές χώρες. Εγκύκλιος που εξέδωσαν το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποιεί ότι «ο κίνδυνος βίας ενδέχεται να αυξηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς η ταινία συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή».

Την ίδια ώρα, ήρθη η απαγόρευση πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, που είχε επιβληθεί από χθες τη νύχτα για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: