Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ EUROGROUP


Αποσαφήνιση προθέσεων ζήτησαν από την Κυπριακή Δημοκρατία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην άτυπη σύνοδό τους, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας υπό το φως της αίτησης για οικονομική αρωγή από το μηχανισμό στήριξης.


Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή ενημέρωσε τους ομολόγους του για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα.

«Καλέσαμε την Κύπρο να ξεκαθαρίσει σύντομα τις προθέσεις της αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για ένα πιθανό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, η Λευκωσία διεμήνυσε στο Eurogroup ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει χωρίς οικονομική βοήθεια. «Η Κύπρος μάς είπε πως δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει χωρίς οικονομική βοήθεια», δήλωσε η Φέκτερ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως το θέμα αυτό εξετάζεται.

Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την τρόικα για ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια, έχει υποβάλει αίτημα για οικονομική στήριξη και από τη Μόσχα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: