Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2012

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΖΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας-Cosmote” ανοίγει τις πόρτες του απο την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και για 11 ολόκληρες μέρες θα φιλοξενήσει δεκάδες  κινηματογραφικά αριστουργήματα,που έχει επιλέξει η ομάδα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.
Όπως και πέρυσι ετσι και φέτος,την τιμητική τους  έχουν Ελληνικές και Ξένες μικρού μήκους ταινίες απο νέους δημιουργούς,ταινίες διαμάντια που φιλοξενούνται στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ,ντοκιμεντέρ-αφιερώματα,σπλατερ και cult ταινίες,πειραματικές (σινεμα στα Ορια),αφιέρωμα στα 100 χρόνια Nikkatsu του παλαιότερου κινηματογραφικού στούντιο της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου,οπως επίσης και αφιέρωμα στον Γουίτ Στίλμαν,που άξια έχει ονομαστει ως ο Ο Μετρ της Σοφιστικέ Κομεντί.
Για μία ακόμη φορά, όγδοη στη σειρά, οι «ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE» διατηρούν την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ για όλες τις βραδινές προβολές, συνεχίζουν τις πρωινές προβολές, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό με εισιτήριο αξίας 4 ευρώ και για πρώτη φορά ρίχνουν την τιμή, για κάθε πρώτη απογευματινή προβολή, σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα, στα 5 ευρώ.Επισης υπαρχουν ακομη καρτες των 20 και 25 προβολων,οι τιμες των οποίων ειναι 60 και 75 ευρω αντίστοιχα,ενω παραλλαλα θα μοιραστουν και 2000 προσκλησεις στους ανεργους που εχουν ενεργη καρτα ανεργιας απο τον Οαεδ.Περισσοτερες πληροφοριες στο γραφειο τυπου του Φεστιβαλ που λειτουργει στο βιβλιοπωλειο Ιανος στη Σταδιου.
Το ΠΡΕΖΑ TV για την επόμενη μιάμιση εβδομάδα κατεβάζει και επίσημα ρολά και τα απογεύματα θα βρίσκεται στις σκοτεινές αίθουσες του Δαναου,του Ιντεαλ και του Οdeon Οπερα.Για να σας διευκολύνουμε στην επιλογή των ταινιών...διαβάστε τα “sos” που επιλέξαμε...αν και σε τέτοια φεστιβάλ...δεν υπάρχουν “sos”!!!



LOST MONUMENT / LAND / UNTITLED (THE REMAKE) / AMNESIALAND
Τέσσερα φιλμ που φέρνουν σε διάλογο την τέχνη του σινεμά και των εικαστικών, μέσα απ' τη ματιά ενός πολυσχιδούς καλλιτέχνη. Ενα κινηματογραφικό υβρίδιο για τη δημιουργία και την καταστροφή με κρυμμένες δυναμικές που περιμένουν τον θεατή να τις ανακαλύψει.

DER MÜLL IM GARTEN EDEN / ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Ο Φατίχ Ακίν αφήνει για λίγο στην άκρη τη μυθοπλασία για να καταγράψει σε αυτό το ντοκιμαντέρ μια οικολογική καταστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ενα ολόκληρο τουρκικό χωριό στη Μαύρη Θάλασσα αντιστέκεται στα απόβλητα, αλλά τα διεφθαρμένα χαμόγελα των πολιτικών αποδεικνύονται πιο ισχυρά.

SMASHED / ΛΙΩΜΑ
Η ζαλισμένη ρουτίνα ενός διαρκώς μεθυσμένου ζευγαριού διαταράσσεται όταν η σύζυγος αποφασίζει να εισαχθεί στους ανώνυμους αλκοολικούς. Ο δρόμος της απεξάρτησης αποδεικνύεται, ωστόσο, πιο ύπουλος και από την εξάρτηση την ίδια. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Σάντανς.

TEDDY BEAR
Μποντιμπιλντεράς με υπερπλασμένους μύες άγεται από τις βουλές της μικροσκοπικής μητέρας του, μέχρι που ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη αλλάζει βίαια τις ισορροπίες στη σχέση τους. Ανθρώπινο και συγκινητικό, το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Σάντανς είναι μια συγκλονιστική σπουδή πάνω στους πόνους της καθυστερημένης ενηλικίωσης.

AVALON
Πάλαι ποτέ party animal, ο εξηντάρης Γιάνε δεν λέει να ωριμάσει και ανοίγει το δικό του υπερπολυτελές κλαμπ σε σουηδικό θέρετρο. Οταν, όμως, έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τις ευθύνες των πράξεών του, τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά σε αυτό το υπόγειο και αθόρυβα δηλητηριώδες θρίλερ-έκπληξη. Βραβείο FIPRESCI στο Τορόντο.

INTENTIONS OF MURDER / ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ 
Επειτα από την επίθεση ενός άγνωστου εισβολέα, μία απλοϊκή γυναίκα παρασύρεται σε μία σαδομαζοχιστική σχέση μαζί του, που θα την κάνει να αναθεωρήσει τη μέχρι τότε άβουλη ζωή της. Ζωώδης ερωτισμός, ντοκιμαντερίστικο ύφος και εξπρεσιονιστικές επιρροές σε ένα αντισυμβατικό πορτρέτο απελευθέρωσης μιας γυναίκας από αιώνες καταπίεσης.

SAFETY NOT GUARANTEED / Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ
Ενας περίεργος τύπος βάζει αγγελία ζητώντας συνοδοιπόρο για ταξίδι πίσω στο χρόνο. Υποστηρίζει δε πως το έχει ξανακάνει. Μια νεαρή δημοσιογράφος τον πλησιάζει για να γράψει ένα άρθρο, χωρίς να ξέρει τι την περιμένει. Βραβευμένη για το σενάριό της στο Σάντανς, η sci-fi ρομαντική κομεντί της χρονιάς μπορεί να μην εγγυάται την ασφάλειά αλλά μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα σταματήσετε να χαμογελάτε.

EDEN / ΕΔΕΜ
Η αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται επί τρία χρόνια δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας. Μακριά από συγκινησιακές υπερβολές και μελό ευκολίες, το «Εδέμ» θα σας σπρώξει στο κέντρο ενός κυκλώνα ανθρώπινης διαστροφής, εκεί όπου τα όρια της ηθικής είναι δυσδιάκριτα. Βραβείο Κοινού και Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του SXSW.

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Α' και Β'
Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

COSMOPOLIS
Ενας νεαρός εκατομμυριούχος γυρίζει τη Νέα Υόρκη με τη λιμουζίνα του. Εκεί τρώει, δουλεύει, συναντά φίλους, κάνει σεξ και φιλοσοφεί για την κατάσταση των πραγμάτων. Καπιταλισμός και ψυχανάλυση με φόντο την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της κρίσης. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντον Ντε Λίλο. Με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

 MUSHROOMING / ΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΣΑΜΕ
Ενας διεφθαρμένος πολιτικός, η γυναίκα του και ένας ροκ σταρ μπερδεύονται σε ένα ταξίδι στα δάση της Βαλτικής για να μαζέψουν μανιτάρια, αλλά γρήγορα αρχίζουν να παλεύουν για τη ζωή τους. Σουρεαλισμός, σάτιρα και θρίλερ ανακατέυονται εξόχως σε ένα φιλμ-περήφανο τέκνο της βορειοευρωπαϊκής σχολής του παράδοξου και μαύρου σινεμά.

ROOM 237 / ΔΩΜΑΤΙΟ 237
Eάν πάντα ψάχνατε κρυφά μηνύματα στη «Λάμψη», αυτό το ντοκιμαντέρ δίνει δεκάδες: το Ολοκαύτωμα, το διάστημα, ο Φρόιντ και οι Ινδιάνοι διαπλέκονται με το αριστούργημα του Κιούμπρικ. Προσοχή μην βρεθείτε κι εσείς κλειδωμένοι με τα μυστικά του δωματίου 237.

THE SHANGHAI GESTURE / ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
Μια θυελλώδης ιστορία παρακμής και ακολασίας, την οποία ο Φον Στέρνμπεργκ μεταμφίεσε σε ένα σεξουαλικά φορτισμένο και οπερετικών διαστάσεων μελόδραμα. Αριστούργημα για πολλούς, απολαυστικό ανοσιούργημα για άλλους, δύσκολο να περιγραφεί για οποιονδήποτε το επιχειρήσει.

FAT KID RULES THE WORLD / ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τι κι αν είναι υπέρβαρος με αυτοκτονικές τάσεις; Ο Τρόι μετατρέπεται σε σκληροπυρηνικό πανκ ντράμερ, αλλά για να κατακτήσει τον κόσμο πρέπει πρώτα να σώσει το φιλαράκι του που καταπίνει τα χάπια σαν καραμέλες. Βραβείο Πανοράματος στο SXSW γι' αυτή τη feelgood ιστορία ενηλικίωσης.

ATTRACTIVE ILLUSION 
Ενα φιλμ γυρισμένο στην Αθήνα, με πρωταγωνιστές Νιγηριανούς μετανάστες. Πραγματικές ιστορίες και αυτοσχεδιασμοί χτίζουν μια ιστορία για τη φτώχεια, τον ρατσισμό και την εξαθλίωση που ορίζουν τη ζωή τους, σε μια πόλη που απέχει κατά πολύ από τον παράδεισο που ονειρεύονταν.

THE SESSIONS / ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ 
Από τους βέβαιους διεκδικητές των επερχόμενων Oσκαρ, το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ Σάντανς αφηγείται την αληθινή ιστορία της ερωτικής μύησης ενός 38χρονου άντρα, μόνιμα καθηλωμένου σε αναπηρικό κρεβάτι (Τζον Χοκς), από μια σέξι θεραπεύτρια (Ελεν Χαντ). Μια γλυκόπικρη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τη θέληση για ζωή.

DE ROUILLE ET D'OS / ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ
Ο Αλί μοιάζει χαμένος στον κόσμο κι η Στεφανί νομίζει ότι ξέρει τα πάντα μέχρι που χάνει τα πόδια της. Μαζί θα μάθουν να βαδίζουν απ' την αρχή. Απ' τον σκηνοθέτη του «Προφήτη», το πιο feelgood μελόδραμα των τελευταίων ετών, με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Μαριόν Κοτιγιάρ και Ματίας Σενάρτς.

LOS CHIDOS / ΟΙ ΓΑΜΑΤΟΙ
Αιμομιξία, κοπρολαγνεία και μισογυνισμός συνυπάρχουν καθώς μια οικογένεια ξεμυαλίζεται απ' την άφιξη ενός ξένου. Το πιο ουρανοκατέβατο μείγμα σαπουνόπερας και μελοδράματος που έχετε δει σκηνοθετείται με σαρκασμό και τρέλα απ' τον κιθαρίστα των Μars Volta. Το σιχαίνεσαι ή το λατρεύεις.

38 ΤEMOINS / 38 MΑΡΤΥΡΕΣ
Μια νεαρή φοιτήτρια δολοφονείται έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Και οι 38 ένοικοι ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν τίποτα. Μέχρι που ένας απ' αυτούς αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή του. Ο Βέλγος ηθοποιός και σκηνοθέτης Λουκά Μπελβό συνθέτει μία κλειστοφοβική σπουδή πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, αποκαλύπτοντας πτυχές της που θα προτιμούσαμε να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι.

GIMME THE LOOT
Θυμίζοντας το σκηνοθετικό ξεκίνημα του Σπάικ Λι και τις καλύτερες στιγμές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, το πανέμορφο ντεμπούτο του Ανταμ Λεόν αφηγείται τις περιπέτειες του Μάλκομ και της Τζίνι, από το Μπρονξ μέχρι το Κουίνς, καθώς προσπαθούν να βρουν λεφτά για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο γκραφίτι. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο SXSW.

SEARCHING FOR SUGAR MAN / ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ
Οι παραγωγοί τον προόριζαν για τη νέα φολκ αποκάλυψη. Η εμπορική αποτυχία τον βύθισε στη λήθη. Δεκαετίες αργότερα, δύο φανατικοί οπαδοί αναζητούν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Μπομπ Ντίλαν, τον θρυλικό Ροντρίγκες, σε ένα από τα ωραιότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών. Βραβείο Κοινού και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Σάντανς.

AMOUR / ΑΓΑΠΗ 
Από τους πιο δίκαιους Χρυσούς Φοίνικες που έχουν απονεμηθεί ποτέ στο Φεστιβάλ Καννών, η ταινία του Χάνεκε αποτελεί ένα συγκλονιστικό δράμα πάνω στην ανθρώπινη αγάπη ως τη μοναδική παρηγοριά απέναντι στην προσωρινότητα και τις σκληρές αλήθειες αυτής της ζωής. Με τους Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και Εμμανουέλ Ριβά.

CHARISMA / ΧΑΡΙΣΜΑ
Ενας αστυνομικός μπλέκεται στην αιματηρή διαμάχη γύρω από την τύχη ενός σπάνιου δέντρου που μοιάζει να δηλητηριάζει τα πάντα γύρω του. Αινιγματικό οικολογικό θρίλερ ή αλλόκοτη αλληγορία γύρω από τον ψυχολογικό κατακερματισμό του σύγχρονου ανθρώπου, το «Χάρισμα» αποτελεί την πιο αταξινόμητη δημιουργία ενός σκηνοθέτη που ανανέωσε το ιαπωνικό σινεμά τρόμου.

SAVAGES / ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ 
Δύο νεαροί κολλητοί πλουτίζουν πουλώντας μαριχουάνα στην Καλιφόρνια. Επίσης, μοιράζονται την ίδια γυναίκα. Ενα καρτέλ τους την κλέβει και τότε ξεσπάει ο πόλεμος. Αίμα, ναρκωτικά και σεξ στην επιστροφή του Ολιβερ Στόουν σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα - να ανεβάζει την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Επιτέλους!

WAS BLEIBT / ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ 
Οικογένεια επανασυνδέεται στο εξοχικό, αλλά σύντομα τα ένοχα μυστικά μετατρέπουν ένα καλοκαιρινό διήμερο σε εφιάλτη. Ο σκηνοθέτης του περιβόητου «Ρέκβιεμ» επιστρέφει με ένα στιβαρό φιλμ που θρυμματίζει τη βιτρίνα ευημερίας και ξεμπροστιάζει τη δυσλειτουργία της μεσοαστικής γερμανικής οικογένειας.

SHUT UP AND PLAY THE HITS / ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΤΑ ΧΙΤΑΚΙΑ
Πιστεύεις ότι το να γράφεις χιτάκια είναι εύκολη δουλειά; Το να αλλάξεις τη χορευτική μουσική μήπως; Οι LCD Soundsystem έκαναν και τα δύο και αποφάσισαν πριν πουν αντίο για πάντα να καλέσουν τους φίλους τους σε μια τελευταία συναυλία στο Madison Square Garden. Μην χάσεις το πάρτι και αυτή τη φορά.

 MEET THE FOKKENS / ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 
Πανομοιότυπες δίδυμες, η Μαρτίνε και η Λουίζ είναι δύο πρόσχαρες εβδομηντάρες πόρνες με πενήντα χρόνια εμπειρίας στη διάσημη «γειτονιά των παραθύρων» του Αμστερνταμ. Σε αυτό το αφοπλιστικό πορτρέτο, μοιράζονται μαζί μας πικάντικα μυστικά της καριέρας τους, αναμνήσεις από την πολυτάραχη ζωή τους αλλά και την ιστορία της περιοχής κατά τη διάρκεια μισού περίπου αιώνα.

 RUBBERNECK / ΒΡΑΧΝΑΣ 
Στο 58ο (ακριβώς) λεπτό μια τραγική ανατροπή σχηματοποιεί το σπαρακτικό πορτρέτο του μοναχικού ήρωα αυτής της καταπληκτικής ταινίας. Πριν από αυτό το συμβάν ο Τομ παρακολουθεί σιωπηρά την παράνομη καινούργια σχέση της πρώην ερωμένης του. Μετά, η ψύχωση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

L' ENFANT D' EN HAUT / SISTER
Ο Σιμόν ζει στην Ελβετία με την 25χρονη αδερφή του. Συντηρεί εκείνη και τον εαυτό του κλέβοντας από τους πλούσιους επισκέπτες του κοντινού χιονοδρομικού θέρετρου. Το περίεργο; Είναι μόλις 12 χρονών και κρύβει από όλους το συγκλονιστικό μυστικό του. Σπαρακτικός κοινωνικός ρεαλισμός από τη διάδοχο των αδερφών Νταρντέν. Ειδική Μνεία στην Μπερλινάλε.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ / OUT OF FRAME
Δείτε πρώτοι τη νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη μετά την επιτυχία της στο Φεστιβάλ Βενετίας. 

BARBARA 
Το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Βερολίνου είναι ένα βραδυφλεγές δράμα, στο οποίο μια γυναίκα από την Αν. Γερμανία πασχίζει να αποφασίσει μεταξύ της φυγής προς τη Δύση και της έλξης της για έναν άνδρα. Ενα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα με τη συγκλονιστική Νίνα Χος σε μια ερμηνεία που μένει αξέχαστη.

UNA NOCHE / ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ
Τρία παιδιά. Μία νύχτα. Καμία επιστροφή. Ενα ερωτικό τρίγωνο γεννιέται και πεθαίνει στα ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Αβάνα από το Μαϊάμι. Το ντεμπούτο που σάρωσε τα βραβεία στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα είναι μια υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης που θα σας συστήσει την αληθινή Κούβα.

SPITFIRE: BACK TO ZERO
Η εκπληκτική ιστορία των Spitfire, της σημαντικότερης ίσως ελληνικής χέβι μέταλ μπάντας, που αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο της δίσκο, είδε τον τραγουδιστή της να τραυματίζεται βαριά σε τροχαίο. Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, τα μέλη βρίσκονται ξανά σε μια συνάντηση που αιφνιδιάζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ / KATERINA GOGOU - REINSTATING THE DARK SIDE
Η Κατερίνα Γώγου έζησε σαν τη φλόγα του κεριού που τρεμοπαίζει, έγραψε τα οριακά της ποιήματα, πόνεσε για τους ανθρώπους γύρω της και στο τέλος έκανε μια ροκ εν ρολ βουτιά στον θάνατο στην Αθήνα των αρχών του '90. Δείτε όλα τα παραπάνω σε ένα ντοκουμέντο αντάξιο της προσωπικότητάς της. Με τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

FAITH, LOVE AND WHISKEY / ΑΓΑΠΗ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΥΪΣΚΙ 
Νέα Υόρκη – Σόφια. Η Νέλι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα ασφαλές μέλλον και μια καταραμένη αγάπη. Ναρκωτικά και ξενύχτια αναβάλλουν το δίλημμα μέχρι που ο Αμερικάνος εραστής της φτάνει στη Βουλγαρία για να πάρει μια απάντηση. Κι αν η πίστη και η αγάπη δεν φτάνουν, υπάρχει πάντα το ουίσκι.

BULLY 
Εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο πέφτουν θύματα παρενόχλησης στο σχολείο από συμμαθητές τους αλλά δεν έχουν όλα την τύχη να επιβιώσουν. Το πολυβραβευμένο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη σιωπηλή μάστιγα για να διαπιστώσουμε με φρίκη πως δεν είναι όλα τα παιδιά άγγελοι.

A MOI SEULE / ΜΟΝΗ ΜΟΥ 
Η 17χρονη Γκαέλ απελευθερώνεται από τον απαγωγέα της, ο οποίος την κρατούσε κλεισμένη σε ένα υπόγειο από όταν ήταν 9 ετών. Τι ακριβώς έγινε όλα αυτά τα χρόνια και, κυρίως, πώς θα συνεχίσει τώρα τη ζωή της; Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το φιλμ είναι μια γροθιά στο στομάχι.

RENT-A-CAT / ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΓΑΤΑ 
Η Γιαπωνέζα «Αμελί» ονομάζεται Σαγιόκο και νοικιάζει γάτες σε μοναχικούς ανθρώπους που ζητούν συντροφιά. Η πιο καλόκαρδη ταινία που (δεν) θα δείτε σε κάποια αίθουσα κοντά σας είναι ένα μικρό θαύμα σεναρίου, διάθεσης και χιούμορ.

GRACELAND 
Δύο κοπέλες - το βλαστάρι ενός διεφθαρμένου πολιτικού που αποπλανεί κοριτσάκια και η κόρη του φτωχού οδηγού του - απάγονται από αγνώστους που ζητούν λύτρα. Το ανατριχιαστικό μυστικό που καιροφυλακτεί στο φινάλε αυτού του εξαιρετικού θρίλερ ανατρέπει τα πάντα και σε υποχρεώνει να θες να ξαναδείς την ταινία από την αρχή.

ΟN THE ROAD / ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Το εμβληματικό λογοτεχνικό μανιφέστο της μπιτ γενιάς μεταφέρεται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη με το πνεύμα του Τζακ Κέρουακ να επιβιώνει αναλλοίωτο. Ενα τρίο φίλων και εραστών διασχίζει τις ΗΠΑ της δεκαετίας του '40, σπάζοντας όλα τα ταμπού και δοκιμάζοντας κάθε είδους απαγορευμένη ουσία. Με την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Σαμ Ράιλι («Control»).

THE SOURCE / THE SOURCE: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΙΡΕΣΗΣ 
Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ένας μυστηριώδης χαρισματικός άντρας ιδρύει στο Λος Aντζελες μια θρησκευτική αίρεση, προσελκύοντας αμέτρητα νεαρά κορίτσια και αγόρια και καταλήγοντας να συζεί με διψήφιες σε αριθμό γυναίκες. Το χρονικό της γέννησης, της εκστατικής συνέχειας και του δραματικού φινάλε αυτής της αίρεσης αποτυπώνεται συγκλονιστικά στην οθόνη μέσα από εκπληκτικό αρχειακό υλικό και ειλικρινείς συνεντεύξεις από τα διασωθέντα μέλη.

 BEASTS OF THE SOUTHERN WILD / ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Η κινηματογραφική εμπειρία της χρονιάς είναι εδώ: οι πάγοι λιώνουν, η φύση απελευθερώνει προϊστορικά τέρατα και η εξάχρονη Χασπάπι βλέπει τον κόσμο να τελειώνει στη Νέα Ορλεάνη, σε ένα απίστευτα πραγματικό όνειρο. Η δεύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου - μετά το «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες»- που κέρδισε και τη Χρυσή Κάμερα των Καννών και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σάντανς.

JOVEN Y ALLOCADA / ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΙΑΡΑ
Η 17χρονη Ντανιέλα θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ, αλλά η θρησκευόμενη μητέρα της είναι αποφασισμένη να τη βάλει στον ίσιο δρόμο. Αντ' αυτού, η νεαρά αποφασίζει να εξερευνήσει τις απολαύσεις και τις ανατροπές ενός τρίο! Μια φρέσκια ματιά στην εφηβεία και τη σεξουαλικότητα που τιμήθηκε με το βραβείο Σεναρίου στο Σάντανς.
ΠΡΕΖΑ TV
17-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: