Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


απο το http://risinggalaxy.wordpress.com/
και https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432642
Στις αρχές του μήνα στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης – Εξαρχείων, στην οδό Ασκληπιού ο υποδιευθυντής Βασιλογιάννης Αθ.  απείλησε κάποιους απο τους αλλοδαπούς μαθητές της πρώτης Γυμνασίου λέγοντας τους χαρακτηριστικά: ‘Όλοι εσείς οι αλλοδαποί που ήρθατε στην Ελλάδα,θα φωνάξω τη χρυσή αυγή και μόλις τελειώσει μαζί σας δε θα έχετε κεφάλια’
Οι συμμαθητές τους που επιχείρησαν να τους συμπαρασταθούν αποβλήθηκαν, αποβολή που τελικά  στα πλαίσια της συγκάληψης και υποβάθμισης του γεγονότος  ανακλήθηκε.


Σήμερα το μεσημέρι 25/10 κάτοικοι και μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής επιχειρήσαμε παρέμβαση στο σχολείο με σκοπό να συμπαρασταθούμε στους μαθητές και να κάνουμε σαφές σε όλους τους καθηγητές ότι τέτοιες νεοναζιστικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον παιδαγωγικο ρόλο του σχολείου και δε θα γίνονται ανεκτές.

Μπαίνοντας στο κτίριο και ζητώντας μια συνάντηση με τη διευθύντρια Τσέλιου Β. μας αρνήθηκαν  το διάλογο.  Στη συνέχεια σε συζήτηση πουτ είχαμε με τον συγκεκριμένο καθηγητή εμφανίστηκε η διευθύντρια η οποία μας επιτέθηκε καταρχήν λεκτικά και στη συνέχεια σωματικά. Η συγκεκριμένη δε δίστασε να χαστουκίσει και να κλωτσήσει 2 άτομα και στη συνέχεια να επιτεθεί σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό κάτοικο, η οποία συμμετείχε στην παρέμβαση, πετώντας την από τα σκαλιά της εισόδου. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι μαθητές επικροτούσαν την παρέμβαση μας, χειροκροτώντας. Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι η διευθύντρια απευθυνόμενη στους μαθητές τους φώναζε λέγοντας τους ‘’Τι τους κοιτάτε, πετάξτε τους έξω’’.

Κατά την αποχώρηση μας διαπιστώσαμε ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού στο συγκεκριμένο σχολείο. Ενδεικτικό ειναι το περιστατικό όπου αλλοδαπός μαθητής αγκάλιασε κάποιο από τα άτομα της παρέμβασης  και κλαίγωντας του είπε ‘ευχαριστούμε’.

Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση αναδείχθηκε η ύπαρξη ενός κλίματος αυξανόμενης ανοχής, αν όχι πολιτικής κάλυψης σε νεοναζιστικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές. Αυτή η φάση εκφοβισμού διαφαίνεται σε σχολεία και σε άλλες γειτονιές  και δείχνει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, δεδομένου ότι το σχολείο αποτελεί κομμάτι της.

Ο ρόλος του σχολείου είναι να προστατεύει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους (εθνικότητα, θρησκεία, ταξική θέση, φύλο) και ο ρόλος της κοινωνίας είναι να περιφρουρεί και να υπερασπίζετε ένα τέτοιο σχολείο, στη συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ

Υ.Γ. Επισυνάπτονται φωτογραφίες της διευθύντριας και του υποδιευθυντή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο φασισμός στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά έχει εκφραστή την αριστερά, λογοκρίνοντας κάθε αντίθετη άποψη ως φασιστική, τώρα βλέπουμε την αντίδραση των καταπιεζόμενων σε αυτό το φασισμό.

Ανώνυμος είπε...

λεβεντια για αλλη μια φορα..
δεν φταινε αυτοι που ειναι καφροι και τα βαζουν με μαθητες με νηπια και μεσηλικες κυριες..φταιει η αριστερα
δηλαδη οι ΧΑυγιτες κοπανανε βριζουν μα χαιρωνουν αλλα οχι δεν φταινε τα πουλακια
ειναι απλα μια "υγιής" αντιδραση στον "φασισμο" της αριστερας.
και θρασυδειλοι εκτος απο καφροι

Ανώνυμος είπε...

Χρυσή Αυγή να ξεβρομίσει ο τόπος

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος 3:01 μ.μ
πισω στο βουρκο σου βρωμιαρη!!
...μονο ετσι θα ξεβρωμισει