Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Επίδειξη δύναμης και το Σαββατοκύριακο από την ακροδεξιά οργάνωση, με εγκαίνια γραφείων και συγκεντρώσεις. Υβρεις και συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκαν χθες βράδυ χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια...

Στην περιοχή του Λευκού Πύργου και μπροστά στο Αγαλμα του ναυάρχου Βότση είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες άτομα, μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων, με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες άτομα πραγματοποίησαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, όπως τη χαρακτήριζαν, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Γούναρη, με πρωτοβουλία της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή» αλλά και αντιεξουσιαστών.
Στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο ακούστηκαν και συνθήματα κατά του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, όπως «Μπουτάρη, σκουλήκι, η πόλη μας ανήκει», ενώ οι συγκεντρωμένοι λίγο πριν από τις 8 πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το λιμάνι.
Δρακόντεια, όμως, ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας στο Κιλκίς, όπου χθες το βράδυ η Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στο κέντρο της πόλης, και στις Σέρρες, όπου το βράδυ του Σαββάτου η ακροδεξιά οργάνωση εγκαινίασε επίσης γραφεία υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Επεισοδιακός ήταν ο εορτασμός της επετείου των 181 χρόνων από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι στον Ανδριάντα του Καποδίστρια.
Εισχώρησαν στην πομπή
Ολα ξεκίνησαν μετά τη λήξη της επιμνημόσυνης δέησης έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου είχε δολοφονηθεί ο Καποδίστριας.
Εξω από την εκκλησία βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρατώντας ένα στεφάνι εισχώρησαν στην πομπή με τους επισήμους και ακολούθησαν πεζοί μέχρι τον Ανδριάντα του Καποδίστρια. Οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης αποχώρησαν όταν εμφανίστηκαν οι χρυσαυγίτες και δεν ακολούθησαν την πομπή.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν «Προδότες του Εθνους» και «Κάποιοι σαν εσάς σκότωσαν τον Καποδίστρια», ενώ στράφηκαν και προς το μέρος του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, φωνάζοντας που δεν τους επέτρεψε να καταθέσουν στεφάνι.
Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, κατέθεσε στεφάνι μετά το πέρας της τελετής και ενώ δεν είχαν ακόμα αποχωρήσει οι συγκεντρωμένοι.
Θ. ΧΡΗΣΤΟΥ - Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΞΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ,ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ,ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝΕ ΤΑ REAL ESTATE.

Ανώνυμος είπε...

2,46 Τέτοια παπαρολογία δεν έχει ξαναειπωθεί

Ανώνυμος είπε...

Σε πειράζει η αλήθεια;;;;;;Oλα αυτά ισχύουν και να μην ξεχνάμε τα ΜΜΕ που σας υπερασπίζονται.Αν υπήρχαν κανονικά ΜΜΕ ,θα μπορούσαν να βγάλουν όλες τις αποδείξεις για την δράση της χρυσής αυγής,να αποδείξουν ποιά είναι η χρυσή αυγή,αλλά μούγκα,τους βολεύει η ύπαρξη της χρυσής αυγής τους πληρωμένους κονδυλοφόρους.