Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

ΑΕΙ: ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ


Σε κλίμα έντασης και υπό τη σκιά της αναβολής των εκλογών στο ΤΕΙ Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα, διεξάγονται από σήμερα και μέχρι τέλος του μήνα εκλογές στα περισσότερα τεχνολογικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την ανάδειξη εσωτερικών μελών στα Συμβούλια Διοίκησης.
Από τη μία πλευρά φοιτητές εμποδίζουν συστηματικά την εκλογική διαδικασία με καταλήψεις των ιδρυμάτων και από την άλλη μεγάλη μερίδα πανεπιστημιακών προσπαθεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών απηύθυνε έκκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στα Συμβούλια Διοίκησης.
Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει ότι οι εκλογικές διαδικασίες για τα Συμβούλια Ιδρύματος πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν αναδεικνύοντας ως συμβούλους τα πλέον δημιουργικά ακαδημαϊκά στελέχη του κάθε Ιδρύματος.
«Η θετική αυτή εξέλιξη θα αποτελέσει το πρώτο καθοριστικό βήμα σε μια πορεία συνολικής αναβάθμισης του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ προτρέπει τόσο τους καθηγητές όσο και τους φοιτητές να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών προκειμένου να αποφευχθούν ακρότητες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Μία τέτοια εξέλιξη, αναφέρει η ομοσπονδία, θα έπληττε το κύρος του Δημόσιου Πανεπιστημίου δίδοντας ταυτόχρονα «ισχυρότατο άλλοθι στους επικριτές του και γενικότερα στέλνοντας πολύ αρνητικά μηνύματα στη νέα γενιά και την έντονα χειμαζόμενη αυτή την εποχή ελληνική οικογένεια».
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ματαιώθηκαν δύο φορές οι εκλογές στο ΤΕΙ Πειραιά, εξαιτίας κατάληψης του ιδρύματος από σπουδαστές. Τελικά οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης θα διεξαχθούν στις 22 Οκτωβρίου μέσω ηλεκτρονικής ψήφου. Επίσης πριν από δύο εβδομάδες είχαν εμποδιστεί από μερίδα φοιτητών οι εκλογές στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο.
Κινητοποιήσεις
Για σήμερα, εκλογές έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο τεχνολογικό ίδρυμα της Αθήνας, αν και πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις με στόχο να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου 16 πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης. Στις 17 Οκτωβρίου, εκλογές θα γίνουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στις 22/10 στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Πατρών, Πάντειο, ενώ μία ημέρα αργότερα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στις 24 Οκτωβρίου, θα στηθούν κάλπες στο Αριστοτέλειο, στο Γεωπονικό, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στα Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μακεδονίας, Ιωαννίνων και Αιγαίου. Τέλος, στις 25/10 έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: