Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2012

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ-4 ΠΑΙΔΙΑ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ


Τέσσερα νεαρά παιδιά, που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 23 χρόνια, συνελήφθησαν την επόμενη μέρα γιατί αποπειράθηκαν να κάψουν ζωντανούς τους δύο αλλοδαπούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι τους. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα εμπρησμού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά μεταναστών και κρατούνται για να περάσουν από την αυτόφωρη διαδικασία. Μαζί τους συνελήφθη και ένας ανήλικος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.
Στις 12.30 το βράδυ της Κυριακής οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών, αποφάσισαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να βγουν από τα σπίτια τους. Μόνο που δεν είχαν σκοπό να διασκεδάσουν. Φόρεσαν κουκούλες και «επισκέφθηκαν» μια μονοκατοικία στα Σπάτα, όπου γνώριζαν πως έμεναν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 26 και 32 ετών.

Φτάνοντας στο σπίτι της οδού Μυκηναϊκών Τάφων, οι τρεις από τους τέσσερις βγήκαν από το αυτοκίνητο της παρέας και μπήκαν στην αυλή της μονοκατοικίας. Ο πρώτος, με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος, αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά. Αγνωστο γιατί, το σχέδιό τους δεν πέτυχε. Οι μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια και οι γείτονες άκουσαν ότι κάτι συνέβαινε και βγήκαν να βοηθήσουν.
Μετά την επίθεση οι δράστες έτρεξαν στο αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Οι μετανάστες, ωστόσο, που κάλεσαν την Αστυνομία, είχαν καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας...
Ο εντοπισμός
Ακολούθησε έρευνα σε Σπάτα, Λούτσα και στην ευρύτερη περιοχή. Υστερα από λίγη ώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους νεαρούς ρατσιστές και τους συνέλαβαν. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.
Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων. Ανάστατοι είναι πάντως οι Πακιστανοί μετανάστες που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πώς και ποιοι τους στοχοποίησαν. Οι γείτονές τους, άλλωστε, υποστηρίζουν πως πρόκειται για παιδιά που ποτέ δεν έδωσαν αφορμή.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ  TV
28-11-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tin epomeni ,kali epitixia

Ανώνυμος είπε...

@11:21 ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΟΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΠΙΑΤΣΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...