Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2012

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ


Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα της Χερσονήσου στην Κρήτη, με αφορμή σχόλιο που ανάρτησε μαθήτρια στο Facebook σχετικά με την επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή την Κυριακή.
«Ηρθε η Χρυσή Αυγή στη Χερσόνησο», έγραψε στον διαδικτυακό τοίχο η μαθήτρια. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ακολούθησαν σχόλια μαθητών που επιδοκίμαζαν την επίσκεψη, αναρτώντας μάλιστα και τις χαρακτηριστικές χαμογελαστές κίτρινες φατσούλες.
Το γεγονός προκάλεσε τη δυσφορία άλλων διαδικτυακών φίλων της μαθήτριας, οι οποίοι τους απάντησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα ξεκίνησαν διαξιφισμοί μεταξύ αλλοδαπών μαθητών του γυμνασίου και Ελλήνων μαθητών του λυκείου. Τα δύο σχολεία συστεγάζονται. Η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται σταδιακά μέχρι που ακολούθησε συμπλοκή.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να διακομιστούν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ ένας τρίτος μαθητής, αλλοδαπός, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η συμπλοκή δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ για το συμβάν δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Το περιστατικό προκαλεί προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς δεν είναι μεμονωμένο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πατρίς», πριν από μήνες αποβλήθηκε διά παντός από το λύκειο Χερσονήσου μαθητής, ύστερα από συμπλοκή με Αλβανό συμμαθητή του. Αφορμή για τον καβγά ήταν κάποια συνθήματα που είχαν γραφτεί στον πίνακα κατά της Χρυσής Αυγής.
Ευαγγελία Καρεκλάκη
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ  TV
28-11-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και φυσικα οι αναρχοαπλυτοι με το μερος των αλβανων.

Ανώνυμος είπε...

esu re xeftila anandre 8a valis kai mikra pedia na skoto8oun gia na peis oti oi anarxoaplutoi htan me to meros twn alvanwn. Gia ta psifalakia re xeftiles