Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Δύο τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον «καίνε» τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο που μπήκε η Ελλάδα σε μνημόνια και στην επέλαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στ η χώρα μας. Στην δικογραφία που απέστειλε ο Άρειος Πάγος στη Βουλή μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σε συνέντευξη του στις 25 Ιουλίου 2012, στους Νιού Γιόρκ Τάϊμς, ότι το ΔΝΤ διαφωνούσε σε μνημόνια χωρίς βαθύ κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα του Γρηγόρης Πεπόνη και, απ΄ ότι προκύπτει, η έρευνα φέρνει στο φως ντοκουμέντα.


Στα δύο αυτά κείμενα, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες και προειδοποιήσεις του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει ένα γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για το ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην ολέθρια επιλογή των μνημονίων, μέσα
καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας που έφερε τη δεινή ύφεση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα στην δικογραφία περιλαμβάνονται:

-Τηλεγράφημα του ίδιου του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Γιώργου Ρουμελιώτη προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Αμερικανική πρωτεύουσα στις 29 Μαρτίου 2010. Με το τηλεγράφημα ο κ. Ρουμελιώτης ενημερώνει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου αυτό να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα. Το τηλεγράφημα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως λέει ο ίδιος ο κ. Ρουμελιώτης κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επ αυτού μάλιστα ερωτάται η Λούκα Κατσέλη, από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η οποία στην κατάθεση της επισημαίνει ότι ουδέποτε και σε καμία από τις πολύ συχνές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική σύσκεψη ή εσωτερική ενημέρωση είχαν αναφερθεί αυτές οι πληροφορίες ή αυτή η ενημέρωση από την πλευρά των χειριστών της υπόθεσης Παπανδρέου -Παπακωνσταντίνου.

-Τρεις μέρες μετά και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Βράϊλας με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση, ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση. Σημειώνει μάλιστα ότι τον χαρακτηρίζουν «άπιαστο στόχο», ενώ επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους θα υπάρξει πρόβλημα με μεγάλη έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων. Επίσης «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι «η ελληνική πλευρά πρέπει να εξετάσει σοβαρά την διακράτηση των ελληνικών τίτλων από γερμανικές τράπεζες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να προασπίσουν τα συμφέροντα τους».

Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της επικαιρότητας την ημέρα που συζητείται στη Βουλή αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια. Αίτημα που ανακοίνωσαν χτες τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι θα καταψηφίσουν πανηγυρικά. Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας το θέμα του πως η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγήθηκε στις 10 Απριλίου του 2010 στο πρώτο μνημόνιο παραμένει ανοιχτό προς διερεύνηση… 
http://6meres.gr/details.php?aid=45164
ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: