Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των προτάσεων του Μπαράκ Ομπάμα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, το ισχυρό λόμπι της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις παρουσιάζοντας μία εφαρμογή παιχνιδιού στο iPhone, στην οποία οποιοσδήποτε χρήστης ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω μπορεί να περάσει την ώρα του εξασκούμενος στη σκοποβολή.


Η εφαρμογή της NRA έχει τον τίτλο «ΝRA: Practice Range», θα διατίθεται δωρεάν από την επόμενη Κυριακή από το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes και επιτρέπει την εξάσκηση με ελεύθερη επιλογή όπλου επί στόχων σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο.

Ο παίκτης-χρήστης του τηλεφώνου μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων όπλων, όπως το Μ9 για σκοποβολή σάλας, ή ένα Μ-16 για τους εξωτερικούς στόχους, και εάν καταβάλλει 99 σεντς να επιλέξει μία Μπερέτα, ένα Μπράουνινγκ ή ένα αυτόματο τουφέκι όπως Καλάσνικοφ ή ένα ΜΚ-11.

Το παιχνίδι επιτρέπει επίσης την σύνδεση με το δίκτυο της NRA και στις πληροφορίες του για «τους νόμους, τον τρόπο χρήσης και άλλες συμβουλές, ή χρήσιμες συνδέσεις».

Μετά την θύελλα διαμαρτυριών που είχε προκαλέσει η σφαγή στο σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ -όπου ένας νεαρός δολοφόνησε 26 ανθρώπους, μεταξύ τους 20 παιδιά- η Ένωση και ο αντιπρόεδρός της Γουέιν Λαπιέρ είχαν καταγγείλει ως ηθικούς υπαίτιους τα βιντεοπαιχνίδια και τα κινηματογραφικά έργα που αποθεώνουν τη βία, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης και τους χαλαρούς σε θέματα ασφάλειας πολιτικούς, προτείνοντας μάλιστα να «τοποθετηθούν ένοπλοι αστυνομικοί έξω από κάθε σχολείο».

Σήμερα, όμως, η ανακοίνωση για την κυκλοφορία της εφαρμογής προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια, όπως αυτά που έγιναν σε μια εκπομπή του δικτύου NBC, στην διάρκεια της οποίας η NRA χαρακτηρίστηκε ένα λόμπι που αποτελείται από «υποκριτές, αναίσθητους, απογοητευτικούς».

Η ένταση δημιουργείται μία ημέρα προτού παρουσιάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις προτάσεις του Λευκού Οίκου για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, που αναμένεται να εστιάζονται στην προσπάθεια να απαγορευτούν τα στρατιωτικού τύπου όπλα και να ενισχυθούν οι έλεγχοι για τους υποψήφιους αγοραστές όπλων.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
16-1-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ALLO TA SHOOTING GAMES KAI ALLO OI DOLOFONIES ME OPLA, PREZA ULTRA VLAKAAAAAA

Ανώνυμος είπε...

τι αλλο ρε χαζοπραμα φωναζεις κιολας
ασπονδυλο .

Ανώνυμος είπε...

χαζούλη 2:31....τα μυαλά σου και μια λίρα...φωνάζεις κι όλας ρε νούμερο.
μήπως φοβάσαι ότι δεν θα σε αφήσει ο μπαμπάς σου να παίζεις παιχνίδια τέτοιου είδους?