Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ


Η ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ...ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Τετάρτης. 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα, διαμηνύοντας ότι η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη. 


Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ.

Να λάβει θέση για το θέμα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Μανιάτη να κάνει λόγο για «αθλιότητα». «Είναι το αποτέλεσμα κινήσεων και πολιτικών σχηματισμών, που οδηγούν πια την κοινωνία και ορισμένους κουκουλοφόρους σε αθλιότητες σε βάρος της Δημοκρατίας» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Βολεύει κάποιους η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία κι το κυνήγι 'κλέφτες κι αστυνόμοι'. Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη βίλα Αμαλία στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο του Alpha.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κίνηση. 

Ανακοίνωση για το θέμα της κατάληψης στη βίλα Αμαλίας εξέδωσε και η νεολαία του ΣΥΝ.

«Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης, σχέδια της ΕΛΑΣ» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής, αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό».

«Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, Β.Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον-στενό σύμβουλο του Σαμαρά-Φ.Κρανηδιώτη» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας,σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα,είναι λίγες και μετρημένες» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού», αλλά «δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος».

«Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα» τονίζεται στην ανακοίνωση.



Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2013

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kofto blaka royso iparxi foto me ti silipsi toy gioy toy boyleyti toy siriza boytsi poy ine mes stin kloyba

Ανώνυμος είπε...

Αν η Βίλα Αμαλίας ήταν χώρος διακίνησης ιδεών τότε τα γραφεία της Χρυσής Αυγή είναι χώρος περισυλλογής.Η μόνη διακίνηση που γινόταν στην Βίλα ήταν ναρκωτικών και μολότοφ.Χρυσαυγίτες και αναρχικοί είναι το ίδιο και πρεπει να απομονωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Αν η Βίλα Αμαλίας ήταν χώρος διακίνησης ιδεών οι άπλυτοι είναι περιοδεύων θίασος

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΖΩΑ!!! ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΑΤ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝΕ!!ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε χρυσαυγουλες τελειωσε η βαρδια σας στην υπηρεσια και πιασατε τα κομπιουτερ κυριες μου????????????????????????????????????????????????????????οσους και να μαζεψετε απο εμας θα πολλαπλασιαζομαστε και θα σας ξεφτιλιζουμε.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ οχι τσιρακια του κρατους και των μπατσων οπως τα μουτρα σας.
εισαστε το μαυρο παρακρατος και το μακρυ χερι του σαπιου συστηματος.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΧΕΡΟ.


ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

έξω οι φασίστες από την δημόσιο βίο, ήρθε η κρίση και βγήκαν τα ορφανά ζόμπι του Χίτλερ και του Στάλιν επιτέλους εξουσία από τον λαό για τον λαό μέσω της κυβέρνησης ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής

Ανώνυμος είπε...

4:40 μ.μ. ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

a4:58 είμαι αριστερός ψηφίζω Φώτη Κουβέλη δεν μπορώ να περιμένω πότε θα βγει ο Αλέξης να διοριστώ στη δημοτική αστυνομία εδώ και τώρα ήθελα δουλειά ψήφισα κατά συνείδηση είμαι αριστερός

Ανώνυμος είπε...

20 χρόνια καταλήψεις, τώρα το θυμήθηκε το κράτος. Τώρα που ήρθε ή ώρα του ξεπουλήματος.
Εμείς πάντως, ο λαός, δεν πρόκειται να χαρούμε "την αξιοποίηση" των κτιρίων αυτών.
Από τις καταλήψεις στο ξεπούλημα. Εμείς μόνο θα πληρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

5 06 γαμα τα συνειδηση εχεις...