Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ


Ποδαρικό στη νέα χρονιά με 24ωρη απεργία σε Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έκαναν χτες οι μηχανοδηγοί της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) της Αθήνας, ενώ απειλούν και με νέες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας κυρίως στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο όλων των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων μέσα στις επόμενες μέρες. «Το μόνο βέβαιο είναι ότι η εξαίρεσή μας από το ενιαίο μισθολόγιο εξακολουθεί να προσκρούει στο υπουργείο Οικονομικών, γι' αυτό και ο απεργιακός αγώνας είναι πλέον μονόδρομος», λέει ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της λειτουργίας του Μετρό, Αντ. Σταματόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες επιμένουν ότι το αντικείμενο της εργασίας τους είναι τέτοιο που δεν μπορεί να ενταχθεί στους κανόνες και τα ωράρια λειτουργίας του στενού δημόσιου τομέα. Στα υπουργεία και τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους, οι εργαζόμενοι πηγαίνουν για δουλειά λίγο πριν τις 8 το πρωί και φεύγουν στις 3 το απόγευμα, ενώ δεν απασχολούνται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Αντίθετα, στις αστικές συγκοινωνίες (οδηγοί, μηχανοδηγοί, σταθμάρχες, τεχνικοί) οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με βάρδιες όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και τις αργίες ακόμα και τις νύχτες, προκειμένου να βγαίνουν τα δρομολόγια και να συντηρείται εγκαίρως το τροχαίο υλικό.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, έχουν προηγηθεί εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι μειώσεις μισθών του προσωπικού έχουν ήδη ξεπεράσει το 35%.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: