Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.


Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά (Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά) έγινε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία την Τετάρτη, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ήταν σχεδιασμένο να γίνει έπειτα από λίγες ημέρες. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα ότι «καταστάσεις ανομίας δεν θα είναι πλέον ανεκτές». 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι 93 συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας επισημαίνουν: «Γνωρίζαμε ότι θα δεχθούμε επίθεση και προφανώς θα συλληφθούμε. Θα το ξανακάνουμε όσες φορές χρειαστεί και για αυτήν και για οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό χώρο αντίστασης των από τα κάτω χτυπηθεί. Δεν μας φοβίζουν ούτε τα όπλα τους, ούτε η λάσπη που πετάνε. [...] Απέναντι στη λαίλαπα της καταστολής, να αντιτάξουμε τη θύελλα της αλληλεγγύης».

Όπως έχει προαναγγελθεί,έως το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις. Στις 12:00 του Σαββάτου έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τη βίλα Μπόμπολα, βίλα Κόκκαλη, βίλα Αλαφούζου και τις άλλες βίλες τι θα γίνει;... α! ξέχασα.. αυτές τις φυλάνε