Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ;


Τροπολογία που αλλάζει (καταρχάς) τα δεδομένα στα ραδιόφωνα έκανε δεκτή σήμερα, στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης. Η τροπολογία αυτή προσφέρει το δικαίωμα σε απλήρωτους εργαζόμενους (ραδιοσταθμών) να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους! Και να λειτουργούν οι ίδιοι τα ραδιόφωνα και, δη, με καινούργια άδεια (η οποία θα αφαιρείται από τον προηγούμενο κάτοχό της). Την τροπολογία κατέθεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ) και συμφώνησαν μαζί του η Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.), ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜ.ΑΡ.) και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).
Ιδού ολόκληρη η τροπολογία:

Σε περίπτωση οριστικής παύσης, ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της. 
Υστερα από αίτηση, που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων, περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων, χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ'.

Σαφώς και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Απαιτείται η έγκριση του ΕΣΡ και η απόφαση του υπουργού Τύπου, υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, όπως και να έχει όμως η κατάσταση, η τροπολογία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όχι πως δεν θα βρουν διέξοδο οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων να ξεφύγουν, αν χρειαστεί.  
Η τροπολογία κατατέθηκε, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του Flash 96. Εννοείται πως υπάρχουν κι άλλα ραδιόφωνα στα οποία οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα.
http://www.e-tetradio.gr/ar8316el_stoysaplirwtoysergazomenoyspernoynoiradiofwnikoistathmoi.html
ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: