Η δημιουργία του τέλειου password δεν είναι εύκολη δουλειά. Αν χρησιμοποιείτε όμως ως κωδικό λέξεις με κακή σύνταξη και ορθογραφία, ίσως είστε ένα βήμα πιο κοντά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Όσοι χρησιμοποιούν ως κωδικούς ονόματα κατοικιδίων, γενέθλια ή μία αύξουσα ακολουθία αριθμών, σίγουρα δεν προστατεύουν καλά τα ψηφιακά τους δεδομένα. Αποθαρρύνεται επίσης και η χρήση της ίδιας της λέξης «password».
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon δημιούργησαν έναν αλγόριθμο, που όπως υποστηρίζουν, μπορεί να «σπάσει» κωδικούς που γραμματικά βγάζουν νόημα. Ο αλγόριθμος συνδυάζει λέξεις και φράσεις από βάσεις δεδομένων αφιερωμένες στο «σπάσιμο» κωδικών, και δημιουργεί γραμματικά σωστές προτάσεις.
Αν, λοιπόν, ο δικός σας κωδικός είναι «thispasswordrules», ή κάτι παρόμοιο, ήρθε η ώρα να τον αλλάξετε...
Ολόκληρη η έρευνα εδώ.
http://www.cs.cmu.edu/~agrao/paper/Effect_of_Grammar_on_Security_of_Long_Passwords.pdf
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2013
4 σχόλια:
Με λίγα λόγια οι χρυσαυγίτες δεν έχουν κανέναν απολύτως φόβο να βρεί κάποιος το δικό τους password
ΖΙΤΟ Ι ΧΡΗΣΙ ΑΒΓΙ!!
4:06 είσαι θεούλης! πράγματι τα password των χρυσαύγουλων είναι ασφαλή από να τα βρουν κανονικοί άνθρωποι. Αλλά και χρυσαυγίτης δεν είναι εύκολο να βρει το password ενός άλλου χρυσαυγίτη γιατί ο καθένας έχει το δικό του λεξικό.
greeklish password ρεεεε και άστους να ψάχνονται... Το παράδειγμα της έρευνας θα 'ταν κάπως έτσι: «autotopasgouorntgamei»
Δημοσίευση σχολίου