Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ» ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος έβγαλαν στους δρόμους τη Δευτέρα και τους πολίτες του Κοσόβου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Πρίστινα.


Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση ζήτησαν να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε κανέναν καταναλωτή σε περίπτωση μη πληρωμής του λογαριασμού του Ιανουαρίου, κάλεσαν τα αρμόδια όργανα να διεξάγουν έρευνα για τους αυξημένους λογαριασμούς και να προχωρήσουν στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα εξετάσει την κατάσταση.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τη διοίκηση της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας και τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης για έλλειψη θεσμικής αντίδρασης.

Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας του Κοσόβου Βίκτορ Μπουζάλι δήλωσε ότι έχουν απαντηθεί όλες οι καταγγελίες καταναλωτών και ότι κανένας δεν είναι αναγκασμένος να πληρώσει περισσότερο από την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσε.

Όπως εξήγησε, μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 2600 από τις συνολικά 3300 ενστάσεις και ότι σε 900 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν λάθη από την πλευρά της εταιρείας, αλλά και των καταναλωτών που δεν επέτρεψαν έλεγχο στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. 

Όλα τα λάθη διορθώθηκαν, δήλωσε ο κ. Μπουζάλι, σημειώνοντας ότι όσοι κατέθεσαν ενστάσεις έχουν ενημερωθεί και κανένας δεν έχει αποκλειστεί.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Κοσόβου, που είναι αρμόδιο και για την ενέργεια, συγκρότησε ειδική ομάδα εργασίας που εντόπισε λάθη στην τιμολόγηση και ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο και την ηγεσία της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα έναντι εκείνων που έκαναν τα λάθη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2013

1 σχόλιο:

προσκλητηριο γαμου είπε...

Εδώ πότε θα γίνει χαμός;