Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2013

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEOS


Η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου: πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια κατοικιών, φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε Δυτική Αττική και Πειραιά. Καλύτερη η κατάσταση στον Ιλισό που νωρίτερα είχε υπερχειλίσει και το νερό είχε βγει στο δρόμο. Υπερχείλισε και το ρέμα της Πικροδάφνης.


Η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής δεχτεί περίπου 600 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, ισόγεια και καταστήματα κυρίως στα δυτικά προάστια. Μεγάλα προβλήματα σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.













Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να βοηθήσει, ακόμη, οδηγούς που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σταμάτα, στην Λεωφόρο Αθηνών και στην Ιερά Οδό.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς
Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, η λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο, η περιφερειακή του Αιγάλεω και η περιφερειακή Δραπετσώνας.

Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος. 

Ακόμη ουρά που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα έχει σχηματιστεί στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από Κηφισό έως λίμνη Κουμουνδούρου. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα βρίσκονται στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου. Συσσώρευση υδάτων έχει σημειωθεί και έξω από το νοσοκομείο Γεννηματά.

Στο σκοτάδι παραμένουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πολλές περιοχές της Αττικής. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ σε Καλλιθέα, Κορυδαλλό και Πειραιά.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν η Φιλοθέη, ο Χολαργός, το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, οι Τζιτζιφιές, ο Πειραιάς και οι Θρακομακεδόνες.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι.

Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

Όπως μετέδωσε το Creta Live, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Τι λένε οι αναγνώστες για την κακοκαιρία

«Χαλάνδρι, πολύ χαλάζι, και δυνατές βροντές»
«Η Ηλιουπόλεως είναι απροσπέλαστη, πήρα το πλοίο της γραμμής για να φτάσω στην δουλειά μου...»
«Κλεισθένους Γέρακας. Μη περνάτε από εκεί εκτός αν έχετε βάρκα rafting. Έχει γίνει επικίνδυνο ποτάμι και κατεβάζει οτιδήποτε! Αυτά στις 9.50».
«Στη Νέα Πεντέλη οι κεραυνοί κοντεύουν να μας ξεριζώσουν το σπίτι. Τα πορτοπαράθυρα κροταλίζουν, οι τοίχοι σείονται, μέχρι και την εξώπορτα κλείδωσα για να μην ανοίξει από το ταρακούνημα. Βομβαρδισμός!»

«Φιλοθέη. Χαμός και εδώ! Αστραπές βροντές και απίστευτη βροχόπτωση!»
«Γέρακας/Βριλήσσια: Όλοι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια (Κλεισθένους, Λ. Γέρακα, Αναπαύσεως), κάδοι έχουν μετακινηθεί στη μέση των δρόμων, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα.... Παντού ένας κακός χαμός....»
«Στην Αγια Παρασκευή το έχει στρώσει με χαλάζι!!πρωτοφανες!!»
«Λεωφόρος Συγγρού είναι ένα απέραντο ποτάμι»
Κολυμπάμε στη Βούλα... Το κύμα τώρα χτυπά και τα νότια προάστια. Ευελπιστούμε να μην πέσει το ρεύμα».
Newsroom ΔΟΛ

ΦΩΤΟ VIDEOS - EUROKINISI,IN.GR , ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ ΑΠΟ NEWSIT.GR 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: