Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2013

ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ ΣΟΒΕΛ: ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ 320 ΕΡΓΆΤΕΣ


Σε οργανωμένη αντίσταση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας
Σε διαθεσιμότητα για το μήνα Μάρτη «πετάει» 320 εργάτες (από τους περίπου 500 συνολικά εργαζόμενους) η εργοδοσία της μεταλλουργικής βιομηχανίας ΣΟΒΕΛ, στον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου, επικαλούμενη «δυσκολίες» που περνάει η εταιρεία αυτό το διάστημα και χωρίς, βεβαίως, να αναφέρεται στα πολλά κέρδη που έχει αποκτήσει από τη δουλειά των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι 320 είναι οι εργάτες στην παραγωγή.


Άμεση ήταν η παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», αντιπροσωπεία του οποίου έχει πάει τις προηγούμενες ημέρες περιοδεία στο εργοστάσιο, καλώντας τους εργάτες ν' αντισταθούν οργανωμένα στην επίθεση της εταιρείας εναντίον τους, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνοι τους και μπορούν να στηριχθούν στο Συνδικάτο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία μοιράστηκε στους εργαζόμενους της ΣΟΒΕΛ, το Συνδικάτο σημειώνει:

«Η εταιρεία, με την κίνησή της να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των εργατών στη ΣΟΒΕΛ, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για πιο μεγάλη επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματά τους. Η ανακοίνωση, που έβγαλε ο όμιλος Στασινόπουλου, αυτό δείχνει ξεκάθαρα.

Είναι πρόκληση να μιλάει η εταιρεία για "δυσκολίες" αυτήν την περίοδο, την ώρα που για χρόνια, από τη δουλειά των εργατών, έβγαζε εκατομμύρια, τα έβαζε στην άκρη, κολυμπούσαν οι ιδιοκτήτες στα κέρδη. Στόχος της εταιρείας είναι να οδηγήσει τους εργάτες, με συνεχόμενα μέτρα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στους μισθούς των 500 ευρώ, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Εξάλλου, τα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν λυθεί από τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Η ίδια η διαθεσιμότητα σαν μέτρο δείχνει ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι για να εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, είναι απέναντι στα δικαιώματα των εργατών.

Η εταιρεία δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τα κέρδη της, αν δεν βρει απέναντί της τους εργάτες μια γροθιά, αν δεν πάρει απάντηση με την αντίστασή τους. Είναι στο χέρι των εργατών να αποκρούσουν το φόβο και τους εκβιασμούς. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Έχουν αποκαλυφθεί, εδώ και καιρό, τα ψέματα που λένε οι βιομήχανοι και οι αυλικοί τους για να κρατάνε τους εργάτες υποταγμένους, για να τους κάνουν να αποδέχονται τις όποιες απαιτήσεις. Κύρια απειλή των βιομηχάνων είναι ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια αν δε μετατραπούν οι εργάτες σε σύγχρονους είλωτες. Τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι εκεί που έκλεισαν τα εργοστάσια, οι εργάτες είχαν αποδεχτεί τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις καταργήσεις των επιδομάτων, τα μειωμένα ωράρια και άλλα μέτρα κι όμως, στο τέλος, οι επιχειρηματίες άφησαν κουφάρια, αλλά και οι εργάτες τα είχαν δώσει όλα, είχαν χάσει τα πάντα από την αρχή.

Πρωτοστάτες σε αυτήν την τακτική είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Τη λογική τους πρέπει εξαρχής να αποκρούσουν οι εργάτες της ΣΟΒΕΛ.

Καλούμε τους εργάτες της ΣΟΒΕΛ να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της αντίστασης στην επίθεση της εταιρείας στα δικά τους χέρια. Δεν είναι μόνοι τους! Είναι μέρος της εργατικής τάξης και των μεταλλεργατών της περιοχής μας που έχουν για όπλο το Συνδικάτο μας! Είναι στο χέρι τους στο δίλημμα υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση να απαντήσουν περήφανα, με ψηλά το κεφάλι!».
Πηγή: 902.gr
 ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: