Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντάται τη Δευτέρα στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζοζέ Μπαρόζο για ένα πρωτόγνωρο δείπνο, στο οποίο θα συμμετάσχει η ελίτ των Ευρωπαίων βιομηχάνων με στόχο να συζητηθούν τρόποι και μέσα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ.


Στο δείπνο που οργανώνεται με πρωτοβουλία της γερμανικής καγκελαρίας θα συμμετάσχουν 15 από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ευρώπης. Σύσσωμοι είναι μέλη της «Στρογγυλής Τράπεζας Ευρωπαίων Βιομηχάνων», μιας κλειστής λέσχης, φιλελεύθερων απόψεων, στην οποία προεδρεύει ο γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo, Λάιφ Γιόχανσον.

Στο «φόρουμ» αυτό μετέχουν περίπου 50 βιομηχανίες και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ο κύκλος εργασιών των οποίων φτάνει το 1,3 δισ. ευρώ ενώ απασχολούν 6,8 εκατομμύρια υπαλλήλους.

Το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πεποίθησή της ότι θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου «οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να έχουν μια ευκαιρία στην παγκόσμια αγορά και να καταστούν ισχυροί παίκτες».

«Μην πιστεύετε ότι αυτό το δείπνο θα είναι ένα είδος μαθήματος εκ μέρους της καγκελαρίου επειδή θέλει να χρησιμοποιήσει τους 15 επιχειρηματίες για να μας πει ότι η Γαλλία δεν κινείται σωστά και πρέπει να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» ανέφεραν κύκλοι του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου.

Το πρωί της Δευτέρας, προτού αναχωρήσει για το Βερολίνο, ο Ολάντ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει, από κοινού με τον γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Airbus, μια «σημαντική συμφωνία». Ούτε η γαλλική προεδρία, ούτε η εταιρεία διευκρίνισαν τι περιλαμβάνει η συμφωνία αυτή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: