Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013

ΥΨΗΛΌΒΑΘΜΑ ΤΡ. ΣΤΕΛΈΧΗ ΕΛΛΆΔΑ:«ΠΆΘΑΤΕ Ό,ΤΙ ΠΆΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ»


Μην κάνετε τα λάθη που κάναμε εμείς, διαμηνύουν μέσω του Sigmalive, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη της Ελλάδας, τα οποία υποστηρίζουν ότι «πάθατε ότι ακριβώς πάθαμε και εμείς. Πήγατε στο Eurogroup απροετοίμαστοι και χωρίς σχέδια».
Συμφωνά με τα ίδια στελέχη, αποδείχτηκε ότι η κυπριακή ηγεσία, όπως και η ελληνική δεν συνειδητοποίησε  ούτε το μέγεθος της κρίσης, ούτε αυτό που επρόκειτο να μας επιβάλουν.


Οι λύσεις είναι περιορισμένες και η επιλογή είναι ανάμεσα σε μια επώδυνη λύση και μια κόλαση. Προτιμότερη είναι η επώδυνη λύση με προοπτικές ανάκαμψης, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Εντούτοις, οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι η Κύπρος δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν μέγα λάθος και η ζημιά κατά πολύ μεγαλύτερη. «Αυτό που πρέπει να γίνει, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι να βρεθεί μια λύση με το Eurogroup».

Η ζημιά έχει γίνει, επισημαίνουν τα τραπεζικά στελέχη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να βάλουμε τα δεδομένα κάτω για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Δυστυχώς η Ελλάδα ούτε και σήμερα έχει σχέδιο ανάκαμψης, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος, εκφράζοντας την άποψη ότι οι Κύπριοι είναι πιο προνοητικοί και πιο μεθοδικοί.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά ούτε και πρέπει να μιλούμε για μονόδρομο. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζεται μεθοδικότητα, σχεδιασμός και συναινέσεις», κατέληξαν τα στελέχη.

athanasiout@sigmalive.com
http://www.sigmalive.com/news/local/36440

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: