Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ


Νέες απειλές από τις ΗΠΑ σε βάρος της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα η ένταση. Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε προκλητικά πως «πιστεύω ότι όλοι μας αναμένουμε πως η Βόρεια Κορέα θα κάνει μάλλον κι άλλες προκλητικές κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι οι ΗΠΑ με διάφορα μέσα υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη ουσιαστικά της ΛΔ Κορέας. Η συγκεκριμένη του δήλωση περικλείει και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης, αφού αναφέρεται συγκεκριμένα σε ορίζοντα των επόμενων βδομάδων.

Κατά τη συνέντευξή του, στην εκπομπή «Today» του δικτύου NBC ο Αμερικανός πρόεδρος επίσης πρόσθεσε: «Η ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να το ελέγξουμε και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική φάση, κατά την οποία θα προσπαθήσουν να εργαστούν μέσω της διπλωματίας για ορισμένα από αυτά τα ζητήματα». Βεβαίως, οι δηλώσεις περί λύσεων μέσω της διπλωματίας ουσιαστικά ...πηγαίνουν περίπατο, αφού όπως ο Ομπάμα δήλωσε: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, δήλωσε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στο διάλογο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να αρχίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο έναν ταπεινωτικό διάλογο με ένα συνομιλητή ο οποίος επισείει μια πυρηνική απειλή». 
902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: