Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ


Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών
Σε 3ωρη στάση εργασίας (9:30-12:30) προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργάτες της Χαλυβουργικής, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην στην επίθεση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 77 απολύσεις με βάση το δικαίωμα που δίνει ο νόμος για απολύσεις του 5% (δηλαδή κάθε μήνα το 5% επί του συνόλου του προσωπικού). Στο πλευρό τους έχουν το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Μασίνα».


Αύριο, Τρίτη 30 Απρίλη, θα κάνουν 2ωρη στάση (12:30-2:30), οπότε και θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση ενημέρωσης στα διόδια Ελευσίνας. 
Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε ανακοινώσει 170 απολύσεις μέσω «εθελουσίας εξόδου». Ωστόσο, 93 εργάτες δέχθηκαν την «εθελουσία» και η εργοδοσία, προκειμένου να μειώσει το προσωπικό στον αριθμό που η ίδια θέλει, προχωρά και σε επιπλέον 77 απολύσεις, χωρίς προσχήματα. Την περασμένη Πέμπτη η Διεύθυνση κάλεσε 18 εργαζομένους, από αυτούς που έχει εντάξει στο πρόγραμμα των «οικειοθελών» απολύσεων, αλλά το αρνήθηκαν και τους εκβίασε λέγοντάς τους «ή φεύγετε σήμερα "οικειοθελώς" ή μπαίνετε στο πρόγραμμα των απολύσεων με το 5%», «πρόταση» που οι εν λόγω εργαζόμενοι αρνήθηκαν.
Αργότερα, η διεύθυνση κάλεσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για να βάλει πλάτη ώστε να φύγουν 43 εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που δίνει, αποζημίωση συν 50% αυτής με κατώτερο ποσό τις 11.000 ευρώ, συν τα χρήματα του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο, «πρόταση» που αρνήθηκε το ΔΣ του Σωματείου.
Εκτός από τις απολύσεις, η εταιρεία έχει ανακοινώσει και μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση των έξτρα δώρων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο.


Πηγή: 902

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: