Κυριακή, Απριλίου 07, 2013

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ COSMOTE ΜΕΣΩ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ


 Μπαράζ εθελούσιων εξόδων στον όμιλο του ΟΤΕ. Μετά την εθελούσια έξοδο 1.516 ατόμων τον περασμένο Νοέμβριο από τη μητρική εταιρεία, νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης ανακοίνωσε χθες η Cosmote.
Το μικρής έκτασης πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους (έως τους υποδιευθυντές) που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα έτη εργασίας.


Τα προσφερόμενα οικονομικά κίνητρα περιλαμβάνουν, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης, 8 μικτούς μισθούς και επιπλέον κίνητρα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό παιδιών του εργαζομένου.

Η τελική έγκριση των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνει βάσει σειράς προτεραιότητας και επιχειρησιακών αναγκών (τελικές συμμετοχές έως τις 19 Απριλίου).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Cosmote, η οποία απαριθμεί σήμερα 2.200 άτομα, είχε πραγματοποιήσει μεγάλη εθελούσια έξοδο 300 και πλέον ατόμων το 2011, δίνοντας αποδοχές από ένα έως τρία έτη.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας», ανέφεραν στελέχη της Cosmote το 2011.

Δύο χρόνια αργότερα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Το 2012 η Cosmote Ελλάδας είχε έσοδα 1,52 δισ. έναντι 1,64 δισ. το 2011, μείωση 7,5% και πελατειακή βάση 7,7 εκατ., μειωμένη κατά 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η μείωση συνδρομητών οφείλεται στον περιορισμό των πολλαπλών καρτοκινητών συνδέσεων των πελατών, ενώ η πτώση των εσόδων στην τελευταία μείωση των τελών τερματισμού που επιβλήθηκε από τη ρύθμιση στις 16 Οκτωβρίου 2012 (από 3,60 σε 2,30 σεντ/λεπτό), αλλά και στις προηγούμενες ανάλογες μειώσεις.

ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ
ΕΝΕΤ.GR
ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: