Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ


Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ' αριθμό 1986-1988/2013 αποφάσεις του άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί κατασκευής ΧΥΤΑ στους Δήμους Μαραθώνα (θέση Γραμματικό) και Φυλής (θέση Μαύρο Βουνό), γεγονός που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των δυο δήμων ως αβάσιμους. Ο Δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές η από 25/10/2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση του εν λόγω έργου. Επίσης, ο Δήμος Φυλής στρεφόταν και κατά της από 19/11/2012 απόφασης του ΕΔΣΝΑ που αφορούσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη «ιδιωτικού φορέα σύμπραξης» (αναδόχου) για την εκτέλεση του επίμαχου έργου.

Ο Δήμος Μαραθώνα, από την πλευρά του, ζητούσε να ακυρωθεί η από 19/11/2012 απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά το σκέλος εκείνο που εγκρίθηκε η προκήρυξη, μελέτη, χρηματοδότηση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ (στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού).   
902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τις μελετες που εδειξαν οτι στο Γραμματικο δεν ειναι δυνατον να υπαρξη σκουπιδοτοπος την εγραψαν στα αρχιδια τους. Και φυσικα το εργο το πληρωσε ο μαλακας ο φορολογουμενος για να το παρει τζαμπα ο μαγκας ο ιδιωτης