Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Στις 22-5-2013 δικαζόταν ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου και ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, κατηγορούμενοι από τον εφοπλιστή Γ. Σπανό, που ζητούσε αποζημίωση 2.000.000 ευρώ, γιατί σε συνέντευξη Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ στις 28/9/2009, αναφερόμενοι στις τεράστιες οφειλές των εφοπλιστών στο ΝΑΤ, συμπεριέλαβαν και τη δική του εταιρεία "KALLISTI FERRIES".


Στις 28-5-2013 η ναυτιλιακή εταιρεία "ADRIATIC LINES" σέρνει στο δικαστήριο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών, ζητώντας τους αποζημίωση 15.000.000 ευρώ, γιατί οι ναυτεργάτες με την απεργιακή κινητοποίησή τους τον Ιούνιο-Ιούλιο 2010, στο λιμάνι της Κορίνθου και στα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II», αγωνίστηκαν ενάντια στη "μαύρη" - ανασφάλιστη εργασία, διεκδικώντας ίση αμοιβή για ίση εργασία, ανάλογα με το βαθμό και την ειδικότητα, με κοινωνική ασφάλιση και προστασία για όλους τους ναυτεργάτες, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.

Η "Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας" του πλοιοκτήτη Γ. Μητσόπουλου οδηγεί επανειλημμένα στα δικαστήρια τη διοίκηση και τους ναυτεργάτες του "Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας" της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου, ζητώντας αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τη διοίκηση του σωματείου για ανακοίνωση που είχε εκδώσει και από 12 ναυτεργάτες γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην απεργία.

Τα γεγονότα αυτά τονίζουν τις μεγάλες ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που η πολιτική της εκτρέφει την εφοπλιστική και γενικότερα εργοδοτική επιθετικότητα κατά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργαζομένων με τη χρησιμοποίηση της καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας με την πολιτική επιστράτευση και την καταπάτηση του απεργιακού δικαιώματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση για τις διώξεις στελεχών του ναυτεργατικού κινήματος, γενικότερα ναυτεργατών από τους εφοπλιστές. Για τη συστηματική καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Για την κατάργηση του αντιδημοκρατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.

Ο βουλευτής Σπύρος Χαλβατζής». 
ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: