Παρασκευή, Μαΐου 10, 2013

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΚΟΛΙΟΣ»


Με ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου της ΑΓΝΟ, η εργοδοσία του ομίλου «ΚΟΛΙΟΣ» κλιμακώνει την επίθεση προκειμένου να σπάσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ επί δύο μήνες (από τις αρχές Μάρτη) με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία από το Δεκέμβρη του 2012, για να ανακληθούν οι 6 απολύσεις και οι διαθεσιμότητες περίπου 100 συναδέλφων τους. Παράλληλα αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας να εντάξει την ΑΓΝΟ στο άρθρο '99 του πτωχευτικού κώδικα και απαιτούν συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Ο «ΚΟΛΙΟΣ», για άλλη μια φορά εμφανίζεται αδιάλλακτος και αντί να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, σήμερα έσυρε στα δικαστήρια τα 9 μέλη του ΔΣ του Σωματείου τους. Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά οι απεργοί εργάτες να μην βρίσκονται ούτε μέσα στο χώρο του εργοστασίου αλλά ούτε και έξω από το εργοστάσιο, επίσης ζητά να μην συνεδριάζουν στην αίθουσα του σωματείου ούτε να χρησιμοποιούν την αίθουσα συνελεύσεων.

Μάλιστα ζητά από το δικαστήριο να καταδικάσει τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου να πληρώσουν πρόστιμο 3000 ευρώ ο καθένας και να διατάξει την προσωπική τους κράτηση.

Κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις επόμενες μέρες, μέσα από Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωσή του.

http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: