Κυριακή, Ιουνίου 09, 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ

Προσαγωγές με πολύωρες και εξευτελιστικές κρατήσεις διεμφυλικών ατόμων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του 2ου Thessaloniki Pride καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Κάνουν λόγο για «μεσαίωνα φασιστικών πρακτικών από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης» και καταγγέλλουν την κράτηση μέχρι και της δικηγόρου του σωματείου, Λήδας Κούτρα, που προσπάθησε να δει μία κρατούμενη.
Η ίδια καταγγέλλει ότι στο αστυνομικό τμήμα υπέστη ψυχική βία από αστυνομικά όργανα, τα οποία μάλιστα μήνυσε στη συνέχεια για πληθώρα εγκλημάτων σε βάρος της, μεταξύ των οποίων και κακουργήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία της, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να επισκεφτεί πελάτη της, διαφυλικό άτομο, που βρισκόταν «προσαχθείς στο κρατητήριο» για τρίτη φορά μέσα σε 4 μέρες. Κάτι που, όπως επισημαίνει, συμβαίνει τις τελευταίες 5 μέρες.


Το προσωπικό του τμήματος την παρεμπόδισε να δει τον πελάτη της, και για να μπορέσει να μπει κάλεσε την Αμεση Δράση. Ομως όταν μπήκε στο τμήμα, ο αξιωματικός υπηρεσίας την κλείδωσε στο κρατητήριο, όπου κρατούνταν ως επί το πλείστον προσαχθείσες ιερόδουλες, χωρίς να την ενημερώσει για το λόγο της κράτησής της. «Οι άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες συνέδραμαν ψυχικά το δράστη, παρά τις διαμαρτυρίες μου ότι δεν πρέπει να δέχονται από συναδέλφους τους συμπεριφορές αντίθετες αν μη τι άλλο στον όρκο τους, εμπαίζοντάς με εν χορώ, και λέγοντάς μου ότι "μόνη σου ήθελες να κλειδωθείς μέσα"...», καταγγέλλει η Λ. Κούτρα.

Οταν την ίδια νύχτα η δικηγόρος θέλησε να υποβάλει μήνυση κατά του αξιωματικού υπηρεσίας, εκείνος δεν δέχθηκε να την καταχωρίσει. Η μήνυση καταχωρίστηκε τελικά μετά από ειδοποίηση της εισαγγελέως, η οποία έκρινε όμως, σύμφωνα με τη Λ. Κούτρα, ότι δεν πρέπει να συλληφθεί ο δράστης, καθώς βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Η Λ. Κούτρα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σ.Α. 
  http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τυχαία νομίζεις τους λένε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ????