Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2013

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΔΩΝΙ ΑΚΟΥΣ;

Ένα νέο χαράτσι, εν καιρώ κρίσης, επιβάλλεται στους Ηλείους ασθενείς που ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο πρωινό ή απογευματινό ιατρείο στο Νοσοκομείο του Πύργου καθώς πλέον τον προγραμματισμό ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα με το αζημίωτο, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματίες που αλωνίζουν στο χώρο της Υγείας.


Από τη Δευτέρα ξεκίνησε η επιβολή του τηλεφωνικού χαρατσιού για τους ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 14500 με χρέωση ανά λεπτό 0,78 ευρώ αν πρόκειται για κλήση από σταθερό τηλέφωνο και με χρέωση 1,18 το πρώτο λεπτό και μετά ανά δευτερόλεπτο, αν καλούν από κινητό.

Το γεγονός σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου, ο οποίος ανέφερε: «Η μετακύλιση και της τηλεφωνικής κλήσης στις τσέπες του ασφαλισμένου είναι ένα ακόμα στοιχείο της εντεινόμενης εμπορευματοποίησης και των περικοπών στην Υγεία. Και αυτό έρχεται την ίδια στιγμή που οι ασφαλισμένοι χρειάζεται να περιμένουν μήνες για ραντεβού, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου και οι γιατροί του απαιτούν την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου και των άλλων δημόσιων δομών της περιοχής και μάλιστα δωρεάν για όλους. Καλούμε όλους να ξεσηκωθούν σε "μια γροθιά" - εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ασθενείς και κάτοικοι - γιατί η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Είναι ζήτημα "ζωής και θανάτου" η πάλη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, για πρόσβαση όλων - ασφαλισμένων κι ανασφάλιστων - στη θεραπεία, στη νοσηλεία, στο γιατρό, στις εξετάσεις, χωρίς καμία πληρωμή». 

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: