Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΆΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, σηματοδοτώντας τη στήριξη της ΕΕ στη νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών του Καΐρου.

Η Άστον θα συναντηθεί με την νέα ηγεσία της χώρας και θα ζητήσει «την επιστροφή το συντομότερο δυνατό στις δημοκρατικές διαδικασίες» όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Μεταβαίνω στην Αίγυπτο για να επαναλάβω το μήνυμά μας υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας στην οποία θα μετέχουν όλοι» τόνισε η Άστον.


Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον προσωρινό πρόεδρο Άντλι Μανσούρ, τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης, Χάζεμ Μπεμπλάουι και με άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Η Άστον θα συναντηθεί, επίσης, με δύο υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του κινήματος από το οποίο προέρχεται ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Γκέχαντ Ελ Χάνταντ, η Άστον θα έχει επαφές με τους Αμρ Ντάραγκ και Μοχάμεντ Μπισρ. Και οι δύο μετείχαν μέχρι τις αρχές του μήνα στην κυβέρνηση του Μόρσι.

Η Άστον τόνισε ότι η ΕΕ «είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον αιγυπτιακό λαό προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον πραγματικής ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters 
ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: