Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ - ΒΟΜΒΑ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Ελεγχόμενη έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο φάκελος προοριζόταν για την Εισαγγελία Πρωτοδικών και είχε αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι υπάλληλοι που παρέλαβαν τον φάκελο αντιλήφθηκαν εξαρχής ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ενώ όταν επιχείρησαν να τον ανοίξουν είδαν μέσα καλώδια και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού.


Η επίθεση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την απόφαση για προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης, στους οποίους αποδίδονται συγκεκριμένες πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις που εντάσσονται σε «διεθνές σχέδιο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών».

Συγκεκριμένα, τους αποδίδεται η αποστολή παγιδευμένου πακέτου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, το οποίο δεν έφθασε ποτέ στον παραλήπτη του, καθώς ανεφλέγη στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου.

Επίσης, τους αποδίδεται η βομβιστική επίθεση -με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού- στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 7 Ιουνίου, ενώ τους αποδίδεται συμμετοχή και στην ανατίναξη του αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος στις 12 Ιουνίου.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: