Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2013

«ΌΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει γνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τόσο μεγάλο κύμα ρατσισμού, δηλώνει η αρμόδια τις Εσωτερικές Υποθέσεις κοινοτική επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, σημειώνοντας ότι η ξενοφοβία και ο λαϊκισμός που βρίσκεται σε καθαρή άνοδο σε πολλές χώρες της ΕΕ θα οδηγήσει επίσης στην άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στις επόμενες ευρωεκλογές.


«Μερικά από αυτά τα κόμματα υπάρχουν πολλά χρόνια στην ΕΕ, μερικά είναι νέα και άλλα είναι πολύ κοντά στο να μπουν στην κυβέρνηση» δήλωσε η κοινοτικής επίτροπος από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτυακού τόπου Euobserver.com υπό τον τίτλο «η Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο αυξανόμενος ρατσισμός θα οδηγήσει σε άνοδο των ακραίων κομμάτων».

Η Σεσίλια Μάλστρομ χαρακτήρισε το φαινόμενο αντιπαραγωγικό σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ εξειδικευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για να αντισταθμιστεί ο μειωμένος ρυθμός των γεννήσεων και το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε νέους και ηλικιωμένους.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι άδειες παραμονής που δόθηκαν κατά το 2012 αφορούσαν Ουκρανούς υπηκόους (204.000), υπηκόους ΗΠΑ (189.000) και υπηκόους Ινδίας (179.000).


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: