Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2013

ΝΑΡΚΩΝΟΥΝ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ

Θλιβερές και δυσφημιστικές για τη χώρα εικόνες διαδραματίζονται καθημερινά σε τουριστικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους. Επαίτες επιδιώκουν τον οίκτο των αλλοδαπών -κυρίως- παραθεριστών κρατώντας κουτάβια, τα οποία έχουν ναρκώσει με αλκοόλ προκειμένου να δείχνουν εξαντλημένα και αξιολύπητα.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΙΑΜΕΛΗ
R2unit@hotmail.com
Την αποτρόπαια αυτή μέθοδο εφαρμόζουν το φετινό καλοκαίρι εκατοντάδες ζητιάνοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Αθίγγανοι. Οι επιτήδειοι, προκειμένου να συγκινήσουν τους γνωστούς για τα φιλοζωικά τους αισθήματα βορειοευρωπαίους τουρίστες, κρατούν ναρκωμένα με αλκοόλ σκυλάκια.
Ο φιλοζωικός σύλλογος «Paws & Claws» της Ρόδου καταγγέλλει δημόσια το γεγονός, για το οποίο πολλοί Έλληνες αλλά και τουρίστες έχουν παραπονεθεί: την κακοποίηση ζώων στα χέρια Αθίγγανων με σκοπό να τους λυπηθούν οι περαστικοί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα adespoto.gr, δεκάδες καταγγελίες και παράπονα έχουν γίνει την τελευταία τριετία από Έλληνες και κατοίκους του νησιού, αλλά και από τουρίστες. Φέτος όμως, όπως και σε δεκάδες ακόμα σημεία της επικράτειας, η εικόνα ανήλικων Αθίγγανων που ζητούν ελεημοσύνη κάτω από τον καυτό ήλιο κρατώντας κουταβάκια σε άθλια κατάσταση έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Όπως αναφέρει το Paws & Claws, αυτό γίνεται γιατί τα ζώα προκαλούν την ευαισθησία των επισκεπτών και έτσι πιστεύουν ότι θα τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να ταΐσουν τα κουτάβια και τον εαυτό τους. Για τους «επαγγελματίες ζητιάνους» τα αδέσποτα κουτάβια είναι αναλώσιμα. Αν πεθάνουν από τη νάρκωση, τη ζέστη, την ασιτία ή την αφυδάτωση τα αντικαθιστούν αμέσως με άλλα.
«Οι ντόπιοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες, έχουν καταλάβει από καιρό το νοσηρό μυστικό πίσω από την επιχείρηση αυτή. Τα κουτάβια ναρκώνονται με αλκοόλ και μένουν για ώρες κοιμισμένα στην αγκαλιά των μικρών Αθίγγανων. Πρόσφατα, μετά από καταγγελία πολιτών, οδηγήθηκαν στο τμήμα δύο ανήλικοι Αθίγγανοι και το κουτάβι που κρατούσαν, ενώ ένα άλλο σκυλί σώθηκε από ξένους επισκέπτες του νησιού που έφριξαν όταν είδαν πόσο εξαντλημένο ήταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
Οι φιλόζωοι τονίζουν πως οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσει η κακοποίηση τόσο των ζώων όσο και των ανήλικων παιδιών. Δυστυχώς όμως ο έλεγχος είναι δύσκολος. Γι’ αυτό γνωστοποιούν σε όλους όσοι πρόκειται να επισκεφθούν το Νησί των Ιπποτών -Έλληνες ή ξένους- ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουν χρήματα σε επαίτες με νεογέννητα κουτάβια, αλλά αντίθετα να καλέσουν αμέσως την αστυνομία.

«Έβρεξε» φόλες στην Άρδασσα Κοζάνης
Δεκάδες νεκροί σκύλοι εντοπίστηκαν σε χωράφια γύρω από το χωριό Άρδασσα Κοζάνης. Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας πληροφορήθηκαν ότι περίπου 30 σκυλιά (αδέσποτα και ιδιόκτητα) βρήκαν φριχτό θάνατο με φόλες. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν, υπάλληλος του δήμου Εορδαίας, αφού συγκέντρωσε τα πτώματα των ζώων στην πλατεία του χωριού, έδεσε τα πόδια τους με σύρματα και ταινίες και τα έσυρε με το μηχανάκι του προκειμένου να πετάξει τα κουφάρια σε παρακείμενο σκουπιδότοπο.
Οι φωτογραφίες των άτυχων ζώων επιβεβαιώνουν την καταγγελία, αφού το δέρμα και η γούνα τους έχει λιώσει από την τριβή και όχι από τη σήψη. «Πρόκειται για μαζική θανάτωση ζώων, η οποία έγινε σκόπιμα και προφανώς από ντόπιους. Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα που μας ξεφτιλίζει διεθνώς και αποδεικνύει πόσο απολίτιστος λαός είμαστε και πως τελικά το ανθρώπινο είδος δεν είναι και τόσο ‘ανώτερο’ όσο θέλουμε να νομίζουμε», αναφέρεται στον ιστότοπο φιλοζωικού ενδιαφέροντος zoosos.gr.
Η αστυνομία κλήθηκε να καταγράψει το συμβάν και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, που έψαξαν για να εντοπίσουν τα ζώα, τα οποία ακόμα και νεκρά κάποιοι θέλησαν να τα εξαφανίσουν για να μην αφήσουν αποδείξεις, ζητούν από τη δήμαρχο Πτολεμαΐδας και τον δήμαρχο Εορδαίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Ένας μαραθώνιος για τα αδέσποτα

Μαραθώνιος για τα αδέσποτα διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή σε Αθήνα και Αυστραλία. Το «Penny Marathon» είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από μια μικρή ομάδα φιλόζωων, που έτρεξαν και ποδηλάτησαν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα αδέσποτα. Η δράση στέφθηκε με επιτυχία και οι διοργανωτές αποφάσισαν να την καθιερώσουν σε ετήσια βάση, προγραμματίζοντας μαραθώνιους σε Ελλάδα και Αυστραλία.
Σύμφωνα με την Ελευθερία Προδρόμου από το Σίδνεϊ, που οργάνωσε την πρωτοβουλία, «η ιδέα να τρέξουμε την αυθεντική διαδρομή του κλασικού μαραθώνιου της Αθήνας το καλοκαίρι ήταν ένας τρόπος να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό δωρεών από συγγενείς, φίλους και γνωστούς για να ελαφρύνουμε οικονομικά τα καταφύγια αδέσποτων ζώων». Η πρωτοβουλία πήρε το όνομά της από ένα αδέσποτο σκυλί που ζούσε στους δρόμους της Αθήνας.

http://www.makthes.gr/news/reportage/107640/

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: