Σάββατο, Ιουλίου 06, 2013

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV:ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑLPHA BANK

Θεσμοθέτηση των αναγκαστικών αποχωρήσεων, αλλά και πρόσληψη νέων εξειδικευμένων στελεχών και εργαζομένων, βάσει επιβεβλημένων αναγκών και πάταξη της φοροδιαφυγής συστήνει στους κυβερνώντες η Alpha Bank μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου οικονομικών εξελίξεων.


Οπως τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας, η πορεία εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να είναι ομαλή και αυτονόητη χωρίς συνέχιση της προσπάθειας για την εκ βάθρων αναδιοργάνωση και εκλογίκευση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του δημοσίου τομέα και χωρίς την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Δεν είναι βιώσιμη, τονίζεται, η συνεχιζόμενη πρακτική της επιπλέον επιβάρυνσης των συνεπών φορολογουμένων για να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων που προκύπτουν από φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, την άρνηση πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών ενός μεγάλου αριθμού εύπορων φορολογουμένων.

Σημειώνεται εξάλλου ότι δεν μπορεί εξόφθαλμες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής να αντιμετωπίζονται με πρόστιμα και ποινές που συχνά δεν εφαρμόζονται, ή ακυρώνονται με τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, και γενικά με πρακτικές που καθιστούν την φοροδιαφυγή επικερδή (και λογική) δραστηριότητα όπως διαπιστώνει σε πρόσφατη έκθεσή του και το ΔΝΤ.

Η αποκατάσταση της λογικής, στους ανωτέρω τομείς τονίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank δεν είναι θέμα τρόικας αλλά πρωτίστως θέμα επιβίωσης της χώρας μας ως ανεξάρτητης και ευνομούμενης πολιτείας του 21ου αιώνα.

«Δεν μπορεί, επομένως, η επίτευξη προόδου σε αυτούς ακριβώς τους τομείς να γίνεται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοοικονομικής βοήθειας». 

http://www.efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ