Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Σύγχυση προκάλεσε εκτόξευση πυραύλου από την κεντρική Μεσόγειο προς τα ανατολικά το μεσημέρι της Τρίτης: Τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν δύο «βαλλιστικά αντικείμενα» στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Ria Novosti. Σύμφωνα με τις αναφορές, τα «αντικείμενα» φαίνεται ότι εκτοξεύθηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου. 


Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ανέφερε αργότερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευξη ενός πυραύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα ρωσικά πρακτορεία πριν το μεσήμερι, τα «δύο βαλλιστικά αντικείμενα» φαίνεται ότι εκτοξεύθηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου προς την ανατολική Μεσόγειο. 

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με το Itar Tass, εντοπίστηκαν στις 09:16 ώρα Ελλάδας από σταθμό του ρωσικού συστήματος βαλλιστικής προειδοποίησης στο Αρμαβίρ της Μάυρης Θάλασσας. Σύμφωνα με το Ria, οι δύο πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.

Το βρετανικό Reuters αναφέρει ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως. Η ρωσική πρεσβεία στη Συρία ανέφερε, σύμφωνα με το Itar Tass, πως δεν υπάρχει έκρηξη ή κάποιο σημάδι επίθεσης με πύραυλο στη Δαμασκό μετά τον εντοπισμό των «αντικείμενων». 

Μετά το μεσημέρι, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι προχώρησε σε πυραυλική δοκιμή με εκτόξευση ενός πυραύλου. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη των ισραηλινών δυνάμεων εκτόξευση πυραύλων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press   


ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: