Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - AΝΟΙΓΟΥΝ 10 ΦΑΚΕΛΟΙ

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχει μπει η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή σε ότι αφορά τη δράση  μελών της ‘Χρυσής Αυγής» σε υποθέσεις που άπτονται του ποινικού κώδικα και παραπέμπουν στη δράση ακόμα και εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κόσμου», πριν από  τέσσερα εικοσιτετράωρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφτασε στην εισαγγελία της Πάτρας κατεπείγον σήμα, με το οποίο ζητείται η άμεση ανάσυρση και το άνοιγμα  φακέλων, που αφορούν σε δολοφονίες ατόμων, επιθέσεις κατά μεταναστών καθώς και υποθέσεις εκβιασμού αλλά και στη γενικότερη δράση μελών της «Χρυσής Αυγής».


Το σήμα υπογράφει ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής και  σύμφωνα με  εισαγγελικούς κύκλους, αφορά σε διερεύνηση δέκα υποθέσεων, από τις τριάντα οκτώ που ψάχνει η αντιτρομοκρατική σε όλη τη χώρα.

Από το άνοιγμα των υποθέσεων αυτών, εκτός από την εμπλοκή μελών της «Χρυσής Αυγής» από την περιοχή σε δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς, θα αναζητηθεί και πιθανή σχέση μέσα από δικογραφίες, επιχειρηματικών  κύκλων της περιοχής, που φέρονται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο  χώρο.

Ψάχνουν τα γεγονότα σε Π-Π

Μεταξύ των υποθέσεων που ψάχνονται, είναι ακόμα  και η  επιχείρηση με «τάγματα εφόδου» που  πραγματοποιήθηκε στην Πειραϊκή – πατραϊκή και ο ρόλος των προσώπων που αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα καθοδήγησης, καθώς και η επίθεση σε βάρος μετανάστη λίγες εβδομάδες αργότερα, στις γραμμές του τρένου στο ύψος της «Πολιτείας», ο οποίας σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση πολιτών, που  παρακολουθούσαν δρώμενο στον προαύλιο χώρο.

Για τα γεγονότα στην Π-Π αναζητείται επίσης το πως  έδρασαν οι πυρήνες, ποιοι ήταν οι σύνδεσμοι καθώς και από ποιες περιοχές μετακινήθηκαν άτομα, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν ακόμα και για την αδράνεια που έδειξε η ΕΛ.ΑΣ. τότε, επιτρέποντας ακόμα και επιθέσεις κατά αστυνομικών χωρίς καν να υπάρξει μισή σύλληψη.

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα, δεν προχώρησαν σε σχεδιασμό αντιμετώπισης της «Χρυσής Αυγής», θεωρώντας πως «ποτέ Χρυσαυγίτες δεν θα επιτίθεντο   σε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ».




Πηγή: Εφημερίδα "Κόσμος"


ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: