Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΒΕΤΑ ΠΟΠΟΡΗ:ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Τον ακριβή ρόλο της ανθυπαστυνόμου Βέτας Πόπορη, της αστυνομικού που υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.Από τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα προκύπτει ότι η κατηγορουμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λέοντα Τσαλίκη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων, και είχε φυσική παρουσία στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές αναλύσεις που προέκυψαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει ότι οι δύο τους, Πόπορη και Τσαλίκης, επικοινώνησαν πριν, αλλά και μετά το φονικό.

Πιο συγκεκριμένα, από τις συνομιλίες διαφαίνεται ότι πριν από τη συμπλοκή η ανθυπαστυνόμος μιλάει στο τηλέφωνο με τον Λ. Τσαλίκη. Αλλά και μετά τον φόνο, στο διάστημα, δηλαδή, από 12.21 π.μ. έως 12.33 π.μ., η ανθυπαστυνόμος συνομιλεί εκ νέου με τον ίδιο, ο οποίος και την καλεί. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Τσαλίκης βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή της, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρεπλίκα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δύο χαντζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες - δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.
Τα ευρήματα, αλλά και οι επικοινωνίες που είχε το κρίσιμο βράδυ κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν για τον σημαντικότατο ρόλο της στη Χρυσή Αυγή.
Στο κίνημα ήταν γνωστή ως Βέτα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους» είναι από τα άτομα που «έλυναν και έδεναν» στις τοπικές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Μάλιστα, η φήμη που είχε μέσα στο νεοναζιστικό μόρφωμα ήταν μεγάλη και η χάρη της έφτανε, σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη παρείχε αφειδώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα την προστασία της στους χρυσαυγίτες.
Επίσης, από την έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας προκύπτει ότι στο σημείο της συμπλοκής βρίσκονταν αρχικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία έχουν ήδη συλληφθεί. Οπως προέκυψε, οι τέσσερις ενεργοποιούσαν τις κεραίες Αμφιάλη - Κερατσίνι και Ταμπούρια - Κερατσίνι, καθώς και ότι στο διάστημα από τις 9.41 μ.μ. έως και τις 10.45 μ.μ. πραγματοποίησαν διαδοχικά εξερχόμενες κλήσεις προς 10 άτομα που «συνέκλιναν», όπως αναφέρει στο πόρισμά της Αντιτρομοκρατικής, στο σημείο της συμπλοκής.
Επικοινωνίες
Οι ίδιοι επικοινωνούν με άλλα άτομα - χρήστες τηλεφωνικών συνδέσεων, τα οποία διαφαίνεται ότι σπεύδουν μετέπειτα στον επίμαχο γεωγραφικό χώρο, δηλαδή στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Στο σκαρίφημα καταγράφονται οι συνεχείς επικοινωνίες του Γ.Πατέλη, με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, αλλά και η συνομιλία του τελευταίου με τον «αρχηγό» της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο λίγη ώρα μετά τη δολοφονία.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι στην Αττική, σε ειδική κρύπτη, βρίσκεται ο βαρύς οπλισμός που χρησιμοποιούσαν οι χρυσαυγίτες κατά τις εκπαιδεύσεις τους με αληθινά πυρά.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: