Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΘΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ Ο ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΤΖΑΒΕΝΤ ΙΚΜΠΑΛ

Εναν ακόμη νεκρό στην αλυσίδα της τυφλής ρατσιστικής και φασιστικής βίας των τελευταίων ετών προσθέτουν οι καταγγελίες εκπροσώπων μεταναστευτικών οργανώσεων.Οπως υποστήριξε χθες ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, ο κύκλος του αίματος άνοιξε στο τέλος του 2011 με τον Τζαβέντ Ικμπάλ να πέφτει νεκρός για μία πίτσα...
«Ηταν νύχτα και πήγαινε να παραδώσει μία πίτσα στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης. Ηταν ντελιβεράς. Οταν ζήτησε τα λεφτά, ο φασίστας τον πυροβόλησε και τον σκότωσε», είπε ο κ. Ασλάμ. Η Πακιστανική Κοινότητα ζητά να γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Δεν είναι όμως η μόνη σκοτεινή υπόθεση. Οι καταγγελίες για άγριες επιθέσεις από τάγματα εφόδου υπό την ανοχή της αστυνομίας έπεφταν χθες βροχή, ενώ ανακοινωνόταν η διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 5 και 6 Οκτώβρη στη Αθήνα (Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ).Ο Ναντίμ Σάχεντ κατήγγειλε δύο επιθέσεις από χρυσαυγίτες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012 σε στάση λεωφορείου στα Σεπόλια. Πέντε άνδρες και μία γυναίκα τού έσπασαν το αριστερό χέρι (φορούσαν μπλούζες Χρυσή Αυγή), και όταν πήγε στο ΑΤ Περιστερίου του είπαν «δεν έχεις τίποτα, δεν χρειάζεται να κάνεις μήνυση».
Τον Δεκέμβριο του 2012 ο ταξιτζής Ρισβάν Καρίμ κατέληξε χτυπημένος από μαχαίρι σε μια κούρσα από τη Φιλαδέλφεια μέχρι την Αχαρνών και χρειάστηκε 28 ράμματα στο κεφάλι. Ο Ραφακάτ Αλί δέχτηκε επίθεση το 2011 έξω από το σπίτι του στην Αχαρνών από ομάδα 30 ατόμων με ρόπαλα, σιδηρογροθιές κ.ά. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και του έκοψαν το δάχτυλο.
«Αρνηση»
«Πήγα στο ΑΤ Ομόνοιας, αλλά δεν δέχονταν την καταγγελία μου», είπε ο ίδιος. Τέτοια περιστατικά ακούστηκαν χθες κι άλλα. Ο Τζαβέντ Ασλάμ και ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος ανέφεραν περιπτώσεις που δείχνουν εκλεκτικές συγγένειες Χρυσής Αυγής και αστυνομίας.
Ο πρώτος μίλησε για κλοπές από αστυνομικούς (σε σπίτι μετανάστη στην Αχαρνών), ξυλοδαρμούς (από αστυνομικούς στο ΑΤ Κολωνού, ενώ έλεγαν πως είναι χρυσαυγίτες) και ο δεύτερος στάθηκε στην υπόθεση των επιθέσεων σε μαγαζιά μεταναστών στην Πλ. Αμερικής.
«Τότε συνελήφθη ο Ν.Π. που ομολόγησε πως έχουν συστήσει με τους φίλους του ομάδα και περιπολούν στη γειτονιά για να διώξουν μετανάστες. Στον τοίχο του σπιτιού του βρέθηκαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Τώρα ανακαλύπτουμε πως ήταν μέλος του πυρήνα Χρυσής Αυγής της Νίκαιας», είπε ο κ. Ζώτος.
Σαλαμίνα, Νοέμβριος του 2012 - θύμα ο Ουαλίντ Ταλ
Τον έδεσαν και τον χτυπούσαν επί 30 ώρες
Ο Ουαλίντ Ταλ είναι ο Αιγύπτιος που βρέθηκε αλυσοδεμένος και ξυλοφορτωμένος στη Σαλαμίνα τον Νοέμβριο του 2012.
Μέχρι τότε δούλευε σε έναν φούρνο. «Ζήτησα από το αφεντικό μου δυο μηνιάτικα που μου χρωστούσε. Μετά ήρθαν ο φούρναρης, ο γιος του, ένας φίλος του και ένας Αλβανός με σάπισαν στο ξύλο και μου έκλεψαν και 12.000 ευρώ. Πήγα στο νοσοκομείο, παραλίγο να πεθάνω».
Τα βασανιστήριά του έγιναν σε έναν στάβλο. Εκεί τον αλυσόδεσαν και για 30 ώρες τον χτυπούσαν. Μετά τις καταγγελίες και την κίνηση ποινικής διαδικασίας δέχτηκε απειλές: «Μη μιλάς, πρόσεχε για τη ζωή σου».
Στα δικαστήρια ανακάλυψε, όπως λέει, πως ο πρώην εργοδότης του είναι χρυσαυγίτης, όταν ήρθε ομάδα της Χρυσής Αυγής να τον υποστηρίξει. Ο Ουαλίντ αντιμετωπίζει τώρα το φάσμα της απέλασης. Ενώ του είχαν υποσχεθεί πως θα λάβει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, τον Αύγουστο έλαβε έγγραφο με το οποίο του γνωστοποιείται πως η αίτησή του απορρίφθηκε και πως πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα...
Στη Σαλαμίνα η Χρυσή Αυγή έλαβε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές 12,62%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της στη χώρα. Ο Μαχμούτ Αμπουχαμέντ από την αιγυπτιακή κοινότητα έκανε λόγο για 30 επιθέσεις σε Αιγύπτιους ψαράδες τα τελευταία δύο χρόνια σε Πέραμα, Κερατσίνι και Σαλαμίνα.
Φόνος στα Πετράλωνα
«Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα»
«Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλουμε να τιμωρηθούν αυτοί που δολοφόνησαν κι αυτοί που έδιναν τις εντολές», λέει ο Ασφάκρ Αχμέτ, εξάδελφος του Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από έναν 25χρονο και έναν 29χρονο στα Πετράλωνα με τρόπο αντίστοιχο όπως και ο Παύλος Φύσσας.
«Εκτός από το μαχαίρι-πεταλούδα με το οποίο σκοτώθηκε ο Λουκμάν, στο σπίτι του ενός δράστη βρέθηκαν άλλα τρία ίδια μαχαίρια όπως και οπλισμός αντίστοιχος με αυτόν που βλέπουμε τώρα να ανακαλύπτεται σε σπίτια χρυσαυγιτών. Επίσης βρέθηκαν 117 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής», τόνισε χθες ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος.
«Παρ' όλα αυτά δεν έχει αρθεί ακόμη το απόρρητο των επικοινωνιών των δραστών ή των λογαριασμών τους. Ούτε οι φωτογραφίες τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα», προσέθεσε ο ίδιος καυτηριάζοντας την ολιγωρία των Αρχών.
«Η μητέρα τού Λουκμάν ακόμη μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο, μας εκλιπαρεί να γυρίσουμε όλοι πίσω», λέει ο Ασφάκρ και προσθέτει «τις τελευταίες ημέρες, όμως, έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε πως ίσως τελικά να αποδοθεί δικαιοσύνη»...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ 
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: