Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ-ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!!!

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε κατά πλειοψηφία έφεση του Ahmet Düzgün Yüksel που κάνει απεργία πείνας εδώ και 28 μέρες
Την έκδοση στη Γερμανία -με τον όρο να μην επαναπροωθηθεί στην Τουρκία- του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Ahmet Düzgün Yüksel, ο οποίος βρίσκεται στην 28η μέρα απεργίας πείνας, αποφάσισε χθες ο Αρειος Πάγος, απορρίπτοντας κατά πλειοψηφία την έφεση που ο ίδιος είχε ασκήσει. Η απόφαση της έκδοσής του όμως θα υλοποιηθεί αφού εκδικαστεί ένα νέο αίτημα που υπέβαλε η Τουρκία, ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που δρομολογήθηκε αυτές τις μέρες. Την εκδίκαση της δικής του ανάλογης υπόθεσης (αίτημα έκδοσης στη Γαλλία) στον Αρειο Πάγο στις 15/11 αναμένει ο Erdogan ²akιr, ένας από τους 4 απεργούς πείνας.




Οι άλλοι δύο (Hasan Biber και Μehmet Υayla) αντιμετωπίζουν και αυτοί την απειλή έκδοσης στην Τουρκία και οι υποθέσεις τους αναμένεται να εκδικαστούν μέσα στον Νοέμβριο.



«Κανείς κρατούμενος δεν είναι μόνος του. Το χειρότερο έγκλημα είναι η αδιαφορία και η σιωπή. Σε παλιότερες δίκες τους τούς είχε ζητηθεί απ’ τους δικαστές και τους εισαγγελείς να εγκαταλείψουν τις ιδέες, τους συντρόφους και τον αγώνα τους, ώστε να μειωθεί η ποινή τους. Σε αντίθεση με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που αρκετοί από αυτούς ζητάνε να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες, οι επαναστάτες απ’ την Τουρκία αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις Αρχές. Τώρα η εξουσία για να τους εκδικηθεί αποφάσισε την έκδοσή τους», αναφέρουν σε χθεσινή ανακοίνωση αλληλεγγύης 470 κρατούμενοι από την Α΄ και Δ΄ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.



Εν τω μεταξύ, προσήχθησαν εκ νέου χθες το μεσημέρι δύο σύντροφοι των πολιτικών προσφύγων, που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος. Αφορμή για τις προσαγωγές (4 φορές σε μία εβδομάδα) είναι η γνωστή… μόλυνση περιβάλλοντος από τα πανό. Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα.



Κ.Ζαφ.
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: