Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο κύριος υπαίτιος για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Οικονομία της Κύπρου, σύμφωνα με το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την Οικονομία.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρεται στο πόρισμα ήταν αυτός που καθόριζε την οικονομική πολιτική του κράτους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πολιτικής του στα δημοσιονομικά της χώρας και σε κάθε πτυχή της οικονομίας.
Η επιτροπή υποδεικνεύει ότι "εύλογα συνάγεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η κυβέρνησή του λειτουργούσε υπό το πλέγμα "εγώ κυβερνώ, εγώ κάμνω ό,τι θέλω".


Επέμενε τονίζεται στο πόρισμα  στην επιβολή των θέσεων του, αγνοώντας συμβουλές και παροτρύνσεις από ειδήμονες σε θέματα της οικονομίας ως προς τις συνέπειες των αποφάσεων του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, καθοριστική απόφαση για την πορεία της οικονομίας ήταν η απόφαση Χριστόφια,  να συμφωνήσει άνευ όρων για την απομείωση των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι τράπεζες της Κύπρου, χωρίς κανένα αντιστάθμισμα, επιφέροντας καίριο πλήγμα στον τραπεζικό τομέα.

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για ασύγγνωστη καθυστέρηση στην υποβολή αιτήματος για στήριξη και συνομολόγηση συμφωνίας, η οποία όπως σημειώνεται συνέτεινε σε μεγάλο βαθμό στη διόγκωση του δημοσίου χρέους, στη χειροτέρευση των δημοσιονομικών, χρηματοπιστωτικών και άλλων συναφών προς την οικονομία προβλημάτων.

Πολιτικές ευθύνες στα κόμματα

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία αποδίδει πολιτικές ευθύνες στα κόμματα που μετείχαν στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πόρισμα ευθύνες φέρουν: Το ΑΚΕΛ για την υποστήριξη του στην κυβέρνηση, στο ΔΗΚΟ το οποίο μετείχε στην Κυβέρνηση για 3,5 χρόνια και η ΕΔΕΚ η οποία μετείχε στην Κυβέρνηση για 2 χρόνια.

Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στο πόρισμα ευθύνεται για ένα και μόνο λόγο και συγκεκριμένα για την ελλειπή προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη υποτίμηση τα ενδεχόμενα που κατά λογική συνέπεια έπρεπε να προβλεφθούν. 
http://www.politis-news.com/
ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: