Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών Instagram ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την τοποθέτηση διαφημίσεων στα streams των αμερικανών χρηστών, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την υπηρεσία φαίνεται πως έχουν μεγάλα σχέδια για αυτή και θα πρέπει να χτίσουν μία βιώσιμη και επικερδή επιχείρηση.


Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση που αναρτήθηκε στο blog του Instagram, οι διαφημίσεις, που θα είναι είτε υπό μορφή εικόνας είτε υπό μορφή βίντεο, θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται μέσα στους επόμενους δύο μήνες και θα προέρχονται από εταιρίες που δεν ακολουθεί ο χρήστης. Επιπλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να κρύβει τις διαφημίσεις που δεν του αρέσουν, επιστρέφοντας στην υπηρεσία feedback για το λόγο της απόκρυψης.

Η υπηρεσία με τους 150 εκατομμύρια χρήστες εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 1 δισ. δολαρίων αλλά ποτέ δεν είχε εμφανίσει κέρδος. Οι πρώτες προσπάθειες για εμπορευματοποίηση της υπηρεσίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των χρηστών, ενώ το ίδιο συνέβη και όταν η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει τους όρους χρήσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως της ανήκουν οι φωτογραφίες των χρηστών και συνεπώς μπορεί να τις πουλήσει σε διαφημιστές.

Ωστόσο, στην παρούσα ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο ανήκουν στους χρήστες και η εισαγωγή διαφημίσεων στην υπηρεσία δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Η διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως βρίσκεται σε άνθηση στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνες, οι διαφημιστικές εταιρείες ξοδεύουν κάθε χρόνια 9,5 δισ. δολάρια για διαφημίσεις στα social media, με το Facebook να εντείνει τις προσπάθειές του να κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας.

Πηγή: ΒΒC, TechCrunch

Κανόνη Κατερίνα, kkanoni@eleftherotypia.net
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: