Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ» ΕΡΤ Η... ΠΑΡΑΝΟΜΗ Δ.Τ.

Ενα μήνα ακριβώς μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ εμφανίζεται η καρτέλα της κυβερνητικής μεταβατικής και καθ' όλα παράνομης Δ.Τ. Η παραγωγή γίνεται από την ιδιωτική TVE στα στούντιο της Παιανίας και στέλνεται μέσω ΟΤΕ στις εγκαταστάσεις της Digea (μονοπωλιακού ψηφιακού παρόχου).
Ωστόσο δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια ούτε η σύμβαση του Δημοσίου με τους ιδιώτες που έχουν αναλάβει την παραγωγή ούτε οι συμβάσεις των εργαζομένων που βγάζουν στον αέρα τη Δ.Τ. Από την πλευρά του ο Παντελής Καψής δηλώνει ότι το σήμα της Δ.Τ. εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο επειδή το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται «υπό κατάληψη», λέγοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να στείλει τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα ανακοινώνεται πως οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ θα καταβληθούν σε δόσεις (ακόμη εκκρεμούν) και χωρίς το πλαφόν που ισχύει για το Δημόσιο. Λίγες μέρες αργότερα (22/7) δημοσιοποιείται η προκήρυξη για τις 2.000 προσλήψεις που θα γίνουν στη Δ.Τ.


Το ληγμένης θητείας ΕΣΡ «νομιμοποιεί» τη Δημόσια Τηλεόραση, μαζί με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επικαλούμενο την απόφαση του ΣτΕ (να φύγει το «μαύρο») και επιφυλάσσεται για τον έλεγχο του περιεχομένου του προγράμματός της, το οποίο δεν έχει ελέγξει ακόμη. Την προσωρινή δημόσια τηλεόραση αρνούνται ωστόσο να αποδεχτούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνεχίζουν το εμπάργκο σε εκπομπές και δελτία. Το εμπάργκο σπάει μόλις τις τελευταίες ημέρες η ΔΗΜΑΡ.

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου υπάρχει έντονη φημολογία για ντου στο Ραδιομέγαρο. Αντ' αυτού όμως δημοσιοποιείται η λίστα των πρώτων 577 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών που παίρνουν το πράσινο φως για να προσληφθούν στην προσωρινή Δημόσια Τηλεόραση. Οι υποψίες ότι έχουν γίνει μαγειρέματα στον τρόπο μοριοδότησης και στις ειδικότητες κάποιων υποψηφίων επιβεβαιώνονται από τον ίδιο τον Παντελή Καψή που παραδέχεται «λάθη» και υπόσχεται «διορθώσεις». Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη λίστες.

Λίγες μέρες αργότερα βγαίνει στον αέρα η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της Δ.Τ. Παράλληλα, η EBU που είχε σταθεί αρωγός από την πρώτη στιγμή -με την παροχή δορυφορικού σήματος- στις εκπομπές των εργαζομένων της ΕΡΤ ανακοινώνει τη διακοπή της μετάδοσης του σήματός της, μια ενέργεια που ουσιαστικά δίνει άτυπη αβάντα στην προσωρινή Δ.Τ. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν νυχθημερόν τις μεταδόσεις τους μέσω Διαδικτύου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου συνδέονται δορυφορικά με τον ASTRA. Ωστόσο έπειτα από νέα παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού από τις 25 Οκτωβρίου κόβεται ξανά το δορυφορικό σήμα. Η τελευταία τους απόπειρα να εκπέμπουν παντού διακόπτεται οριστικά τα ξημερώματα της Πέμπτης.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: