Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2013

MICROSOFT: ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΕΝΤΡΟ «SUPPORT» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-550 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 490 ΕΥΡΩ!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ...
της Μάρως Τσαντήλα
Κέντρο υποστήριξης για χρήστες των υπηρεσιών της Microsoft σε 30 γλώσσες σχεδιάζει η πολυεθνική στη χώρα μας. Αυξάνονται οι πολυεθνικές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επενδύουν στην Ελλάδα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι... ασθένειες.
Η δημιουργία από τη Microsoft στη χώρα μας κέντρου υποστήριξης στο οποίο αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 550 άτομα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα.


Το κέντρο υποστήριξης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες χρηστών που μιλούν 30 γλώσσες, πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την επίσης πολυεθνική Teleperformance, η οποία έχει παρουσία σε 46 χώρες παγκοσμίως.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται ότι θα γίνουν το επόμενο διάστημα, καθώς μετά τη χθεσινή συνάντηση δεν υπήρξε καμία δήλωση, ούτε ανακοίνωση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Με τον τρόπο αυτόν η Microsoft προστίθεται στον κατάλογο των πολυεθνικών εταιρειών που βλέπουν ευκαιρίες για αύξηση της παρουσίας τους στη χώρα μας, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος.

Να σημειώσουμε ότι σχέδια αύξησης της δραστηριότητάς της στη χώρα μας έχει επίσης η Nokia, η οποία ενισχύει το κέντρο έρευνας που διαθέτει στην Ελλάδα δημιουργώντας 150 νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, αρκετοί κολοσσοί όπως οι HP, ZTE και Huawei επιλέγουν την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο για την προώθηση των προϊόντων τους στον τελικό τους προορισμό, χωρίς να αποκλείουν διεύρυνση της παρουσίας π.χ. με τη δημιουργία κέντρων συναρμολόγησης.

Εξάλλου, τη χώρα μας και συγκεκριμένα το Κέντρο Μικροηλεκτρονικής της Πάτρας (Patras InnoHub) επέλεξε η Samsung για να δημιουργήσει το Σχεδιαστικό της Κέντρο Samsung Nanoradio.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων επιστημόνων είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον χώρο της τεχνολογίας.

Ωστόσο, τα συγκριτικά... μειονεκτήματα της Ελλάδας, όσον αφορά το να την επιλέξει μια πολυεθνική για τη δραστηριοποίησή της, είναι απείρως περισσότερα και εντοπίζονται, κυρίως, στη γραφειοκρατεία και στο ασαφές φορολογικό καθεστώς.

Ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ που επισκέφτηκε τη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα -και συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό- σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Μέκκα της υψηλής τεχνολογίας, καθώς διαθέτει μεγάλο αριθμό επιστημόνων με πολύ υψηλή κατάρτιση. Για να γίνει όμως αυτό, σημείωσε, πρέπει να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα, εξασφαλίζοντας ότι όποιος θέλει να επενδύσει θα μπορεί να το κάνει γρήγορα και σε ασφαλές περιβάλλον.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1153023/microsoft-shediazei-kentro-support-sthn-ellada.html
ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην ΕΕ που θέλουν όλα ανεξαιρέτως (ας μη γελιόμαστε) τα κόμματα της βουλής μια χαρά μισθός είναι. Καλύτερα από τα 200 της Βουλγαρίας...