Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ: Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ενώ το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσιζε χθες ότι τα παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ομόφυλα ζευγάρια που συνδέονται με σύμφωνα πολιτικής ένωσης, οι αποφάσεις άλλων δικαστηρίων εκτός Ε.Ε. δείχνουν ότι ο αγώνας που μένει να διανυθεί είναι ακόμα μάλλον μακρύς.
Στην Αυστραλία, και μετά τον εορτασμό των πρώτων γάμων gay στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Καμπέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε να απαγορεύσει στο εξής τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Η συμβίωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιτρέπεται στις περισσότερες Πολιτείες της Αυστραλίας, αλλά η τέλεση γάμου δεν είχε γίνει αποδεκτή παρά μόνο από το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Καμπέρα.


Καθώς η κυβέρνηση της χώρας διέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία και όχι από τις κατά τόπους, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ρίχνει σύντομα την αυλαία στο «ροζ» όνειρο πολλών ομόφυλων ζευγαριών της Αυστραλίας.

Στο μεταξύ, «σημαντική οπισθοδρόμηση» χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας την Τετάρτη να απορρίψει μια απόφαση που είχε εκδοθεί το 2009 από ένα κατώτερο δικαστήριο, με την οποία είχε αποποινικοποιηθεί το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνο η κυβέρνηση της Ινδίας μπορεί να αλλάξει το νόμο, ενώ η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει ήδη όλα τα ενδεχόμενα για να καταργήσει το νόμο που ποινικοποιεί το ομοφυλοφιλικό σεξ. «Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα και θα υπερασπιστεί το συνταγματικό δικαίωμα της ζωής και της ελευθερίας όλων των πολιτών» δήλωσε η Σόνια Γκάντι, η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου.

Οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων εξεπλάγησαν ευχάριστα από τις φιλοπρόοδες τοποθετήσεις του κυβερνητικού συνασπισμού υπό το Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο, καθώς εν όψει των εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν στη χώρα σε διάστημα έξι μηνών, φαίνεται να προηγείται το συντηρητικό «ρεύμα».

Οι δικηγόροι της μη κυβερνητικής οργάνωσης Naz Foundation επεσήμαναν ότι θα ζητήσουν από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση ενώπιον μιας μεγαλύτερης σύνθεσης δικαστών.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, EUROPA PRESS)

ΔΑΦΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: