Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2013

ΠΑΤΡΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ… "ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ" ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!ΨΟΦΟ

Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες Πατρινοί που προσπαθούν εναγωνίως να βρουν μια δουλειά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ορισμένοι επιχειρηματίες της περιοχής προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ανάγκη που υπάρχει για ένα μεροκάματο και προτείνουν σε συμπολίτες πρωτάκουστα πράγματα.

Έτσι δε διστάζουν καθόλου να προσφέρουν θέσεις εργασίας για τις οποίες όμως η διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου διαρκεί ακόμα και… έξι μήνες! Με άλλα λόγια ζητούν από τους ανέργους να δουλεύουν κανονικά για όλο αυτό το διάστημα χωρίς να παίρνουν χρήματα, ή αντί ενός ελάχιστου μισθού (100 με 150 ευρώ).


Τους εκμεταλλεύονται κανονικότητα δηλαδή με το ελάχιστο δυνατό κόστος «πουλώντας» τους την ελπίδα της κανονικής πρόσληψης μετά το εξάμηνο. Όπως επισημαίνουν στο thebest.gr άνθρωποι που έχουν πέσει «θύματα» αυτής της συμπεριφοράς, πρόκειται για σύστημα που εφαρμόζουν οι εν λόγω εργοδότες προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους και μετά το πέρας των έξι μηνών να βρίσκουν άλλα… «θύματα» που θα πέσουν στην παγίδα που στήνουν.

Είναι προφανές ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει και οι άνεργοι συμπολίτες νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στην ασυδοσία που επικρατεί στην αγορά εργασίας…http://thebest.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: