Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2014

«ΦΡΟΥΡΙΟ» ΤΟ ΣΟΤΣΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ενα μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το Σότσι μετατρέπεται σε... φρούριο. Από την Τρίτη θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πόλη καθώς αυξάνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ στα τέλη του Δεκεμβρίου.


Η είσοδος αυτοκινήτων στο Σότσι ελέγχεται αυστηρά, καθώς απαγορεύεται η είσοδος -στην πόλη των 350.000 κατοίκων- για τα οχήματα που δεν έχουν ειδική άδεια.

Εκτός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, από σήμερα ελέγχεται αυστηρά και η ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα.

Περίπου 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού ξηράς θα επιφορτισθούν με την ασφάλεια των Αγώνων, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που οργανώνεται από τη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 και στο οποίο έχει επενδύσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποσκοπώντας να καταστήσει τους Αγώνες του Σότσι βιτρίνα της Ρωσίας.

Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του στο Σότσι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir-S, πυραύλους εδάφους-αέρος νέας γενιάς.

Παράλληλα οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο Σότσι και η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας τελούν υπό τον έλεγχο της πανίσχυρης Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, του FSB, διαδόχου της KGB.

Η Ρωσία θα παρακολουθεί το σύνολο των τηλεπικοινωνιών χάρις σε ένα σύστημα που επιτρέπει στο FSB να έχει πρόσβαση σε όλες τις τηλεφωνικές και ιντερνετικές επικοινωνίες, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε το 2013 από δύο ρώσους δημοσιογράφους.

Η παρακολούθηση της περιοχής θα γίνεται και από αέρος μέσω δορυφορικού συστήματος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και τα όρη του Καυκάσου θα παραμείνουν μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα είναι αυστηρότερα από εκείνα που εφαρμόσθηκαν στο Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: