Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2014

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Η εκπρόσωπος του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι η κατάσταση της υγείας του Γερμανού βελτιώνεται, παρ' ότι πρώην πιλότος της F1 συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η κατάσταση του Μίκαελ θεωρείται σταθερή. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως βρίσκεται εκτός κινδύνου» ήταν το σχόλιο της, πρώτα στη Bild και στη συνέχεια στο BBC.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε δυο φορές πολύ κοντά στο μοιραίο. Μια φορά τη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις την ώρα που έκανε σκι, και μία την Παρασκευή (03/01). 


Το ρεπορτάζ των Γερμανών υποστηρίζει πως οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο θεραπείας με την οποία κατάφεραν επί της ουσίας να κρατήσουν σταθερή την κατάσταση του Σουμάχερ, να αποφύγουν την όποια επιδείνωση και να τον απομακρύνουν εντελώς από τον κίνδυνο του θανάτου. 

Ωστόσο, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και στα ιατρικά ανακοινωθέντα οι γιατροί είναι… φειδωλοί καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος των επιπλοκών.

Εξάλλου, την Τετάρτη (12:00) οι εισαγγελείς του δικαστηρίου της Αλμπερτβίλ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος.

«Αφήστε μας ήσυχους, φύγετε» λέει η σύζυγος του Σουμάχερ

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του Κορίνα κάλεσε τους δημοσιογράφους να φύγουν από το νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να μπορούν να εργαστούν απερίσπαστοι.

«Αφήστε την οικογένειά μας ήσυχη» είπε η σύζυγος, μία ημέρα αφού οι θεράποντες ιατροί χαρακτήρισαν σταθερή, αλλά ακόμη κρίσιμη, την κατάσταση της υγείας του 44χρονου.

«Παρακαλούμε υποστηρίξτε μας στον κοινό μας αγώνα με τον Μίκαελ, είναι σημαντικό να ελαφρύνετε τους γιατρούς και το νοσοκομείο ώστε να μπορούν να εργαστούν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στους δημοσιογράφους η Κορίνα Σουμάχερ την Τρίτη.

«Εμπιστευτείτε τις ανακοινώσεις των γιατρών και εγκαταλείψετε την κλινική» είπε, καλώντας επίσης του δημοσιογράφους «να αφήσουν επίσης ήσυχη την οικογένειά μας».

Το νοσοκομείο της γαλλικής Γκρενόμπλ ήταν, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, γεμάτο με ανταποκριτές. Ο γιατρός που εξέδιδε τα ανακοινωθέντα είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την κατάσταση ενώ αναφορές μιλούσαν για προβλήματα τέτοιας έκτακτης που έφταναν να εμποδίσουν την εισαγωγή ασθενών.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: