Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2014

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ «ΑΠΕΛΥΣΕ» ΤΟΝ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ !!!!

ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ...
Η κίνηση της ουκρανική Βουλής έρχεται ως απάντηση στο διάγγελμα Γιανούκοβιτς, μέσω του οποίου ο πρόεδρος διαμήνυσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί ή να εγκαταλείψει τη χώρα.
Την απομάκρυνση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβις από τον προεδρικό θώκο και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Μαΐου ψήφισε ομόφωνα πριν από λίγη ώρα η ουκρανική Βουλή.

Η κίνηση της ουκρανική Βουλής έρχεται ως απάντηση στο διάγγελμα Γιανούκοβιτς, μέσω του οποίου ο πρόεδρος διαμήνυσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί ή να εγκαταλείψει τη χώρα, καταγγέλλοντας παράλληλα «πραξικόπημα» στο Κίεβο.


Ο κ. Γιανούκοβιτς έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Κίεβο και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έχει μεταβεί στο Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου συνεδριάζουν εκπρόσωποι των επί το πλείστον ρωσόφωνων και ρωσόφιλων ανατολικών περιοχών της χώρας.

Ο ουκρανός πρόεδρος αποσαφήνισε πως θα παραμείνει στην ανατολική Ουκρανία επί του παρόντος.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, που συνεδριάζουν στο Χάρκοβο, αμφισβήτησαν ευθέως την εξουσία του εθνικού κοινοβουλίου στο Κίεβο, διαμηνύοντας πως παίρνουν «όλες τις εξουσίες στα χέρια τους» έως ότου να υπάρχουν «εγγυήσεις» για τη συνταγματική τάξη στην πρωτεύουσα.
ΣΚΑΙ

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: