Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΟ BITCOIN Η WALL STREET JOURNAL

Οι αρχές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το bitcoin και την υπόθεση της ιστοσελίδας Mt. Gox, ενώ η Wall Street Journal, δημοσιεύει τις πληροφορίες για χάκινγκ και κλοπή του 6% των ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως, που επανέκαμμψε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Επανέκαμψε η τιμή του bitcoin στα 555,58 δολάρια νωρίς την Τετάρτη, την ώρα που οι Αρχές, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να ψάχνουν την αιτία για το ξαφνικό κλείσιμο της ιστοσελίδας του Mt . Gox, μέσω της οποίας γίνονταν ηλεκτρονικές συναλλαγές του ψηφιακού νομίσματος.


Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του bitcoin, μετά το κλείσιμο της ιστοσελίδας (που με σύντομο σημείωμα υποστήριζε ότι έκλεισε για να προστατεύσει τόσο το Mt. Gox, όσο και τους πελάτες του), είχε υποχωρήσει στα 515,13 δολάρια.

Από το υπουργείο Οικονομικών στο Τόκυο, δήλωσαν ότι οι αρμίδιες οικονομικές Αρχές, η αστυνομία και άλλοι, έχουν ξεκινήσει τη συλλογή πληροφοριών και ερευνούν την υπόθεση. Στο μεταξύ  η αμερικανική Wall Street Journal, ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη είχαν κλητεύσει τους υπεύθυνους για το Mt . Gox, νωρίτερα αυτό το μήνα .

Το ρεπορτάζ ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι η κλήτευση περιελάμβανε μια παραγγελία για Mt . Gox να προσκομίσουν συγκεκριμένα έγγραφα . Η Wall Street Journal, δημοσιεύει, την πληροφορία, (που αναδημοσίευσε από χθες και το enet.gr), σύμφωνα με την οποία ρεπορτάζ και φήμες στην αγορά, αναφέρουν πως το Mt . Gox, έχει υποστεί κλοπή- χάκινγκ και έχουν εξαφανιστεί περίπου 750.000 bitcoins .

Η Wall Street Journal εκτιμά, ότι αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 6 % του συνόλου των bitcoins, με τρέχουσα που πλησιάζει περίπου τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Με δήλωσή του μέσω e-mail στο Reuters την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος του Mt . Gox Μαρκ Κάρπλες, είπε: « Θα έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση σύντομα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την επιχείρηση. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα για την ώρα , καθώς η ανακοίνωση αφορά και τρίτους».  http://www.enet.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: