Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

ΜΜΕ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ-ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ...

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαβλέπουν στην περίπτωση του κρατούμενου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη οι συνήγοροι του, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποτυπώνουν την έξαρση της ασθένειας του (ρευματοειδούς αρθρίτιδας).

Σύμφωνα με Το Βήμα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Proton Bank και όχι μόνο, ζητούν «να εισακουστεί η φωνή ενός ανθρώπου που παλεύει για τη ζωή του», αλλά και μεταχείριση ανάλογη του προβλήματος υγείας που τον βαρύνει.


Παράλληλα, οι συνήγοροι του τόνισαν το αβάσιμο των κατηγοριών σε βάρος του, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του, και επεσήμαναν ότι ο επιχειρηματίας έχει προβεί στις ενέργειες εκείνες που διασφαλίζουν τον επαναπατρισμό φορολογημένων ποσών, τα οποία παραμένουν προς το παρόν δεσμευμένα σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

«Η κράτηση είναι απόλυτα ασυμβίβαστη με την κατάσταση της υγείας του και συνιστά οδυνηρό βασανιστήριο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργία Κούβελα - Piquet, δικηγόρος. «Η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα σήμαινε εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» τονίζει.

Την επιβαρημένη κατάσταση της υγείας του Λαυρεντιάδη έχει επιβεβαιώσει ο κ. Σωκράτης Τσαντίρης, γιατρός Δημόσιας Υγείας - ιατροδικαστής, κάνοντας λόγο για πλήρη καταστροφή των άνω άκρων του, και του αξονικού σκελετού του, με συνέπεια να μην μπορεί να σταθεί όρθιος αλλά και να περπατήσει. «Μόνον ειδικά αποστειρωμένος χώρος είναι πλέον κατάλληλος για τον κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της ασθένειας του και να σωθεί η ζωή του», εκτίμησε.

Σε σχέση με τις κατηγορίες που αποδίδονται στον επιχειρηματία για την Proton Bank, έκκληση προς όλα τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης απηύθυνε από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να διενεργηθεί λογιστική πραγματογνωμοσύνη, για το ύψος των ζημιών ή επισφαλειών της τράπεζας, έτσι ώστε να μην ακούγονται ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αυτό των 700 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του εντολέα του, παρά το γεγονός ότι αρνείται τις κατηγορίες και προτίθεται να αποδώσει στο ελληνικό κράτος δικά του φορολογημένα ποσά για την κάλυψη ζημιών ή επισφαλειών, χωρίς επιβάρυνση του έλληνα πολίτη.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΒΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ. ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΜΕΣΑ. ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.