Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η στρατοχωροφυλακή της Ισπανίας, απαγορεύει πλέον στα μέλη της να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών για να απωθήσουν τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ισπανία μέσω των θυλάκων της Θέουτα και της Μελίγια, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Aφορμή η τραγωδία που σημειώθηκε κοντά στη Θέουτα στις 6 Φεβρουαρίου, όταν τουλάχιστον 14 μετανάστες πνίγηκαν.


«Η Guardia Civil εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει στα μέλη της να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες στην προσπάθειά της να αποτρέψει τις απόπειρες εισόδου των μεταναστών» στα σύνορα με τη Θέουτα και τη Μελίγια, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Στις 6 Φεβρουαρίου κοντά στη Θέουτα μια απόπειρα εισόδου στην Ισπανία πολλών εκατοντάδων μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική είχε καταλήξει σε τραγωδία όταν τουλάχιστον 14 εξ αυτών πνίγηκαν καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στο ισπανικό έδαφος από το Μαρόκο μέσω θαλάσσης.

Το επεισόδιο αυτό είχε προκαλέσει πολεμική για τη στάση των ισπανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες κατηγορήθηκαν ότι έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να απωθήσουν τους μετανάστες. Σύμφωνα με ένα βίντεο που τραβήχτηκε στην παραλία της Θέουτα όπου σημειώθηκε η τραγωδία, η στρατοχωροφυλακή πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες κοντά στο σημείο όπου κολυμπούσαν οι μετανάστες. http://www.enet.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: